Πρόσκληση σε Επιστημονικό Σεμινάριο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σας προσκαλεί με ιδιαίτερη χαρά την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 12.30μμ στην αίθουσα Σεμιναρίων της ΣΕΔΟ, στην ομιλία που θα παραχωρήσει ο Καθηγητής στο Webster University of Vienna, Austria, κ. Νικόλαος Αντωνακάκης.

Η ομιλία θα έχει τίτλο:

Energy consumption, CO2 emissions and economic growth nexus in EU countries over the period 1995-2020.

Βιογραφικό του Ομιλητή: antonakakis.pdf (webster.ac.at)

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος
Αναπλ. Καθηγητής Ιωάννης Χατζηαντωνίου

*Θα προσφερθεί καφές στην αίθουσα της εκδήλωσης.

1ο Παγκρήτιο Ασφαλιστικό Workshop

Οι Σύλλογοι Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου διοργανώνουν το 1ο Παγκρήτιο Ασφαλιστικό Workshop, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (οδός Κορωναίου 9).
Από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο θα συμμετάσχουν ως εισηγητές οι:
Χρήστος Φλώρος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής, εσωτερικό μέλος του Συμβουλίου  Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ και τέως Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης
Ιωάννης Χατζηαντωνίου, Αν. Καθηγητής Εφαρμοσμένης Χρηματοοικονομικής, Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΛΜΕΠΑ.
Ώρα προσέλευσης 4:30μμ.

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες

Πρόσκληση στο 20ο Επενδυτικό & Χρηματιστηριακό συνέδριο του ΣΕΔ

ΣΕΔ logo

20ο ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ & ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος Μπάμπης Εγγλέζος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΔ σας προσκαλούν στο 20ο Επενδυτικό & Χρηματιστηριακό Συνέδριο, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ, Ναυάρχου Νικοδήμου 18 & Βουλής, στο Σύνταγμα, με θέμα: «Χρηματιστήριο Αθηνών – Μοχλός Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας»

ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ & ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ TEAMS: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ.

ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Ο Καθηγητής Χρ. Φλώρος και ο Μεταδιδάκτορας ερευνητής Κ. Γκίλλας είναι Guest Editors στο επιστημονικό περιοδικό Administrative Sciences

Ο Καθηγητής Χρ. Φλώρος και ο Μεταδιδάκτορας ερευνητής Κ. Γκίλλας είναι Guest Editors σε Special Issue με θέμα “Advanced Quantitative Techniques in Entrepreneurship Research” στο επιστημονικό περιοδικό Administrative Sciences (MDPI).

Έναρξη νέου Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Ανάλυση Δεδομένων και Χρηματοοικονομική Τεχνολογία»

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη λειτουργίας του νέου διιδρυματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στην Ανάλυση Δεδομένων και Χρηματοοικονομική Τεχνολογία (εξ’ αποστάσεως) το οποίο διοργανώνουν από κοινού το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας από το ΕΛΜΕΠΑ, καθώς και το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών και το Τμήμα Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στην Κύπρο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ανάλυση Δεδομένων και Χρηματοοικονομική Τεχνολογία (Εξ Αποστάσεως) – Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος (nup.ac.cy)

20ο Επενδυτικό & Χρηματιστηριακό Συνέδριο – Κεντρικό θέμα: «Χρηματιστήριο Αθηνών – Μοχλός Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας»

ΣΕΔ logo

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από το 1ο Επενδυτικό & Χρηματιστηριακό Συνέδριο του ΣΕΔ, το οποίο έγινε το 2002 στην ιστορική αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σοφοκλέους 10, ο ΣΕΔ διοργανώνει το 20ο Συνέδριο σε τρεις φάσεις, με προσυνεδριακή Ημερίδα το Νοέμβριο και κυρίως Συνέδριο τον Δεκέμβριο στην Αθήνα, αλλά και μετασυνεδριακή Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2023.
Σας αποστέλλουμε τις τελικές ημερομηνίες και ώρες, καθώς και τα επί μέρους θέματα του Συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και θα περιλαμβάνει πλήθος θεμάτων και ομιλητών, από φορείς της αγοράς, επιμελητήρια, επαγγελματίες του χώρου, αλλά και εκπροσώπους της Ακαδημαϊκής κοινότητας, και αναμένεται να το παρακολουθήσουν εκατοντάδες επενδυτές, φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων και εκπρόσωποι εταιρειών και φορέων της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς

Διοργάνωση σε τρεις φάσεις ως εξής:

Α. Προσυνεδριακή Ημερίδα
Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, ώρα 17:00′-21:00′
Αίθουσα ΕΡΜΗΣ, Χρηματιστηρίου Αθηνών
Λεωφόρος Αθηνών 110
Θέμα:
«Εταιρική Διακυβέρνηση & ESG – Η εφαρμογή τους από τις εισηγμένες εταιρείες»

Β. Κυρίως Συνέδριο (2ήμερο)
-Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 10:00′-16:00′,
Θέμα: «Χρηματιστήριο Αθηνών – Μοχλός Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας»
-Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 11:00′-14:00′
Θέμα: «Επαγγελματικός προσανατολισμός φοιτητών Ελληνικών Πανεπιστημίων»
Ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ, αίθουσα Ballroom
Ναυάρχου Νικοδήμου 18 & Βουλής, Αθήνα

Γ. Μετασυνεδριακή Ημερίδα
Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, ώρα 17:00′-21:00′
Ξενοδοχείο Hyatt Regency Θεσσαλονίκη, αίθουσα Ballroom
Θέμα: «Οι προοπτικές & η σωστή προσέγγιση του Χρηματιστηρίου – Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2023»

Εκ της γραμματείας

Συνεργασίες-Χορηγίες: info@sed.gr
και στα τηλέφωνα:
6934252710 / 6977649431 / 2104911427

Άρθρο του Αναπλ. Καθηγητή Ι. Χατζηαντωνίου στο Journal of International Financial Markets, Institutions and Money

Το άρθρο του Αναπλ. Καθηγητή Ι. Χατζηαντωνίου (σε συνεργασία με Stenfors, A., Gabauer, D.) με τίτλο “Independent policy, dependent outcomes: A game of cross-country dominoes across European yield curves” δημοσιεύθηκε στο Journal of International Financial Markets, Institutions and Money.

Ξεκινά ο 3ος κύκλος του Προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας Ignite Ideas – Ανοίγουν οι αιτήσεις για συμμετοχή

Η Nestlé Ελλάς και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συνδιοργανώνουν για 3η χρονιά το Πρόγραμμα Ανοικτής Καινοτομίας Ignite Ideas που έχει βασικό στόχο την ανάδειξη καινοτόμων ψηφιακών λύσεων και την υποστήριξη νέων επιχειρηματικών ομάδων που υλοποιούν υπηρεσίες και προϊόντα.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

12ο Εθνικό Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής (FEBS 2022)


Το 12ο Εθνικό Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής (FEBS 2022) θα διοργανωθεί από την Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και από το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, την Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μετοχικός Ακτιβισμός: 17ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού του ΣΕΔ

Μετοχικός Ακτιβισμός: 17ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού του ΣΕΔ

Το 17ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού του ΣΕΔ, ΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΕΔ, στη διεύθυνση: https://sed.gr/wp-content/uploads/2022/09/sed17.pdf

Το τεύχος περιέχει, μεταξύ άλλων, εργασίες των φοιτητών & φοιτητριών που συμμετείχαν στο 8ο κατά σειρά «Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2022», το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Οι φοιτητές χωρισμένοι σε ομάδες εκπόνησαν εργασίες για τις εταιρείες: ALPHA BANK, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, EUROBANK HOLDINGS, MOTOR OIL, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΤΙΤΑΝ, JUMBO, ΠΛΑΙΣΙΟ, ΟΤΕ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΟΛΘ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, INTERCONTINENTAL. ΕΧΑΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Τα συμπεράσματα από το «Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2022», με την κατάταξη και την βαθμολογία των εισηγμένων εταιρειών από φοιτητές 18 Πανεπιστημίων από Ελλάδα και Κύπρο, θα παρουσιαστούν στο 20ο Συνέδριο του ΣΕΔ, που θα γίνει σε τρεις φάσεις, τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο 2022 & Ιανουάριο 2023, με κεντρικό θέμα: «Χρηματιστήριο Αθηνών-Μοχλός Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας»

Οι ακριβείς ημερομηνίες & ώρες του Συνεδρίου θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

HFAA 2022 – Προθεσμία υποβολής ερευνητικών εργασιών

Το 21ο Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος (H.F.A.A.) συνδιοργανώνεται από τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Κέντρο Αριστείας στην Εφοδιαστική Αλυσίδα, τη Ναυτιλία και τις Μεταφορές, του Αμερικάνικου Κολλεγίου της Ελλάδας στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2022 στην Αθήνα.
Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση του ερευνητικού έργου επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στα γνωστικά αντικείμενα της Χρηματοοικονομικής και της Λογιστικής Επιστήμης. Επιπλέον, ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην υποστήριξη και ενθάρρυνση της έρευνας των υποψήφιων διδακτόρων με την ύπαρξη ειδικής  συνεδρίας (doctoral session), στα πλαίσια των εργασιών του Συνεδρίου.
Σας προσκαλούμε να υποβάλετε τις ερευνητικές σας εργασίες που θα πρέπει:

 • να είναι πρωτότυπες,
 • να είναι γραμμένες στα ελληνικά ή στα αγγλικά,
 • να μην υπερβαίνουν τις 30 σελίδες, συνολικά, μαζί με τους Πίνακες και τα Διαγράμματα,
 • να συνοδεύονται από μια περίληψη (abstract) που να μην υπερβαίνει τις 150 λέξεις,
 • να περιλαμβάνουν στην πρώτη σελίδα τα εξής:
  1. Τίτλο
  2. Ονοματεπώνυμο και φορέα εργασίας (affiliation) του συγγραφέα
  3. Τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του συγγραφέα

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ολοκληρωμένων ερευνητικών εργασιών είναι η 15η Οκτωβρίου 2022.  Παράκληση, να μην αποστέλλονται απλές περιλήψεις. Οι εργασίες πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή στην διεύθυνση: info@hfaa.gr (θέμα μηνύματος: HFAA 2022).

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με το Συνέδριο και τη διαδικασία αποστολής ερευνητικών εργασιών, παρακαλούμε να  απευθυνθείτε στην δικτυακή διεύθυνση:

http://www.hfaa.gr

Άρθρο του μεταδιδάκτορα του Τμήματος Κ. Γκίλλα με συμμετοχή του Επικ. Καθηγητή του Τμήματος Δ. Βορτελίνου δημοσιεύθηκε στο Studies in Nonlinear Dynamics and Econometrics

Το άρθρο του μεταδιδάκτορα του Τμήματος Κ. Γκίλλα, με συμμετοχή του Επικ. Καθηγητή του Τμήματος Δ. Βορτελίνου, (μαζί με R. Gupta), με τίτλο ” Uncertainty and realized jumps in the pound-dollar exchange rate: evidence from over one century of data ” δημοσιεύθηκε στο Studies in Nonlinear Dynamics and Econometrics.

Νέα δημοσίευση στον Οικονομικό Ταχυδρόμο: Παγκρήτια Δημοσκόπηση ΕΛΜΕΠΑ για την Ανάπτυξη

Άρθρο για την Παγκρήτια Δημοσκόπηση του ΕΛΜΕΠΑ με θέμα την Ανάπτυξη, που διενεργήθηκε από τον Διδάσκοντα και μέλος του LAFIM του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Δρ. Γεώργιο I. Ματαλλιωτάκη υπό την εποπτεία του Αντιπρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ και Διευθυντή του LAFIM Καθηγητή Χρήστου Φλώρου, δημοσιεύθηκε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο.

Στα κορυφαία Τμήματα του κόσμου το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) με έδρα το Ηράκλειο κατατάσσεται 96ο στον κόσμο ανάμεσα στα Τμήματα Χρηματοοικονομικής, σύμφωνα με την πρόσφατη λίστα IDEAS: (https://ideas.repec.org/top/top.finecon.html)

Επίσης, το Τμήμα κατατάσσεται 35ο στο κόσμο, σύμφωνα με την ίδια λίστα όταν λαμβάνει υπόψη τη διεθνή απήχηση της έρευνας τα τελευταία 10 χρόνια. Από την Ελλάδα, στην ίδια λίστα βρίσκονται μόνο δύο ακόμη ομοειδή Πανεπιστημιακά Τμήματα – του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σημειώνεται ότι, η IDEAS είναι η μεγαλύτερη βάση δεδομένων βιβλιογραφικού υλικού στον ευρύτερο χώρο των Οικονομικών Επιστημών αφού περιλαμβάνει πάνω από 4.000.000 ερευνητικά άρθρα, δοκίμια εργασίας, κλπ.

Αυτή είναι μια μεγάλη διάκριση για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ, που αποδεικνύει ότι η ερευνητική δραστηριότητα στο Τμήμα είναι υψηλού επιπέδου με σημαντικές επιστημονικές δημοσιεύσεις και απήχηση. Αξίζει να τονισθεί ότι, το Τμήμα προσφέρει με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια σύγχρονα προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Οι πτυχιούχοι του Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ) ως μέλη με πλήρη δικαιώματα και λαμβάνουν την προβλεπόμενη άδεια του Λογιστή-Φοροτεχνικού Β’ Τάξης. Επιπροσθέτως, μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς του δημοσίου στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και στον κλάδο ΠΕ80 (Οικονομίας).

Επίσης, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ προσφέρει με επιτυχία από το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 Μεταπτυχιακές Σπουδές στη «Λογιστική και Ελεγκτική» (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), και στη «Χρηματοοικονομική Διοίκηση». Η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων του Τμήματος χρειάζεται λιγότερο από ένα έτος για να βρει εργασία, ενώ το Τμήμα είναι πολύ γνωστό στην αγορά και ο τίτλος σπουδών αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι σπουδών σε άλλα πανεπιστημιακά τμήματα Οικονομικής κατεύθυνσης. Τέλος, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης Διδακτορικού τίτλου με την υποστήριξη του Εργαστηρίου στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση (LAFIM) του Τμήματος

Άρθρο του Αναπλ. Καθηγητή Στ. Αρβανίτη στο Journal of Risk and Financial Management

Το άρθρο του Αναπλ. Καθηγητή Στ. Αρβανίτη (σε συνεργασία με Varouchas, E.G., Agiomirgianakis, G.M.) με τίτλο “Does Board Gender Diversity Really Improve Firm Performance? Evidence from Greek Listed Firms” δημοσιεύθηκε στο Journal of Risk and Financial Management

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Πλήρωση των Νέων Θέσεων Μελών ΔΕΠ σε Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Στο πλαίσιο της συνεχούς αναζήτησης νέων και δυναμικών επιστημόνων για τη στελέχωση του Πανεπιστημίου, της παροχής ευκαιριών για όσους βρίσκονται μακριά από τον Ελληνικό Ακαδημαϊκό χώρο αλλά και στο γενικότερο πλαίσιο της διαφάνειας, τρία (3) Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, μεταξύ των οποίων το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, αποφάσισαν να διερευνήσουν το ενδιαφέρον νέων Επιστημόνων για να καταλάβουν αντίστοιχες νέες θέσεις μελών ΔΕΠ.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες

11ο Σεμινάριο Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης. Θέμα: Εσωτερικός Έλεγχος

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου διοργανώνει σειρά εκπαιδευτικών διαδικτυακών σεμιναρίων, στα πλαίσια του «Προγράμματος Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2022», για 8η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Κολέγια, της Ελλάδας και της Κύπρου.
Υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αναλυτική περιγραφή του Προγράμματος ΕΔΩ

Το 11ο Σεμινάριο έγινε την Τρίτη 31 Μαΐου και ώρα 20.00-21.30, με αφορμή το μήνα Μάιο (May – the month of internal audit awareness).
Εισηγητές ήταν η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος κα Βέρα Μαρμαλίδου και ο Αντιπρόεδρος Β’ κ. Άρης Δημητριάδης
Συντονιστής ήταν ο Πρόεδρος του ΣΕΔ Μπάμπης Εγγλέζος
Θέματα του σεμιναρίου:
1. Μάιος, ο μήνας ευαισθητοποίησης του Εσωτερικού Ελέγχου
2. Το επάγγελμα του Εσωτερικού Ελεγκτή & οι δεξιότητες που απαιτούνται
3. Σκοποί & δράσεις του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών
4. Οι αρμοδιότητες του εσωτερικού ελεγκτή σύμφωνα με το Ν. 4706/2020 για τις εισηγμένες εταιρίες, από τον κ. Α. Δημητριάδη με πρακτικό παράδειγμα την εταιρία του.
5. Απορίες φοιτητών και συζήτηση

RECORDING

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΕΡΑ ΜΑΡΜΑΛΙΔΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Υποστηρικτές του προγράμματος:

Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2022

Άρθρο του Καθηγητή Γ. Αγιομυργιανάκη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Tourism Analysis

Το άρθρο του Καθηγητή Γ. Αγιομυργιανάκη (σε συνεργασία με Tsounis N., Serenis D. και Adamopoulos, A.) με τίτλο Tourism and Exports: The Case of Singapore  δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Tourism Analysis.

10ο Σεμινάριο Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης. Θέμα: Θεμελιώδης και Τεχνική Ανάλυση-Βασικές έννοιες (μέρος 2ο)

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου διοργανώνει σειρά εκπαιδευτικών διαδικτυακών σεμιναρίων, στα πλαίσια του «Προγράμματος Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2022», για 8η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Κολέγια, της Ελλάδας και της Κύπρου.
Υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αναλυτική περιγραφή του Προγράμματος ΕΔΩ

Το 9ο Σεμινάριο έγινε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022. Εισηγητής ήταν ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου, MSc, LLM, DCEO της FAST FINANCE ΑΕΠΕΥ κ. Σίμος Μαυρουδής.
Συντονιστές, ήταν ο Πρόεδρος του ΣΕΔ Μπάμπης Εγγλέζος και ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής Γιώργος Μάρκοβιτς
Θέματα του σεμιναρίου:
1. Θεμελιώδης Ανάλυση εταιρειών.
2. Τεχνική Ανάλυση μετοχών-Βασικές έννοιες (Μέρος 1ο)
3. Επαγγέλματα στον ευρύτερο χώρο της κεφαλαιαγοράς & δεξιότητες που χρειάζονται
4. Απορίες φοιτητών και συζήτηση
Το παρακολούθησαν περισσότεροι από 150 φοιτητές & φοιτήτριες των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Το 10ο Σεμινάριο θα γίνει την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 19.00-21.00. Εισηγητής θα είναι και πάλι ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου, MSc, LLM, DCEO της FAST FINANCE ΑΕΠΕΥ κ. Σίμος Μαυρουδής
Συντονιστές θα είναι ο Πρόεδρος του ΣΕΔ Μπάμπης Εγγλέζος και ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής Γιώργος Μάρκοβιτς
Θέματα του σεμιναρίου:
1. Θεμελιώδης Ανάλυση εταιρειών.
2. Τεχνική Ανάλυση μετοχών-Βασικές έννοιες (Μέρος 2ο)
3. Απορίες φοιτητών και συζήτηση

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ
(Δήλωση άπαξ)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ:

Microsoft Teams meeting

Join on your computer or mobile app
Click here to join the meeting

Υποστηρικτές του προγράμματος:

Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2022

Άρθρο του μεταδιδάκτορα του Τμήματος Κ. Γκίλλα με συμμετοχή του Επικ. Καθηγητή του Τμήματος Δ. Βορτελίνου δημοσιεύθηκε στο International Journal of Finance and Economics

Το άρθρο του μεταδιδάκτορα του Τμήματος Κ. Γκίλλα, με συμμετοχή του Επικ. Καθηγητή του Τμήματος Δ. Βορτελίνου, (μαζί με P. Katsiampa και Μ. Ε. Wohar), με τίτλο ” Greek government-debt crisis events and European financial markets: News surprises on Greek bond yields and inter-relations of European financial markets ” δημοσιεύθηκε στο International Journal of Finance and Economics.

Επιστημονική Επιμέλεια Συλλογικού Τόμου με τίτλο: Applications in Energy Finance

Δημοσιεύθηκε νέος Συλλογικός Τόμος με την επιστημονική επιμέλεια του Καθηγητή Χρήστου Φλώρου και του Αναπληρωτή Καθηγητή Ιωάννη Χατζηαντωνίου με τίτλο: Applications in Energy Finance: The Energy Sector, Economic Activity, Financial Markets and the Environment, από τις εκδόσεις Palgrave Macmillan.

9ο Σεμινάριο Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης. Θέμα: Θεμελιώδης και Τεχνική Ανάλυση-Βασικές έννοιες

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου διοργανώνει σειρά εκπαιδευτικών διαδικτυακών σεμιναρίων, στα πλαίσια του «Προγράμματος Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2022», για 8η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Κολέγια, της Ελλάδας και της Κύπρου.
Υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αναλυτική περιγραφή του Προγράμματος ΕΔΩ

Το 8ο Σεμινάριο έγινε την Παρασκευή 13 Μαΐου, με εισηγητές τον Πρόεδρο του ΣΕΔ Μπάμπη Εγγλέζο, τον Αντιπρόεδρο Νίκο Οικονομόπουλο και το μέλος του ΔΣ Γιάννη Σαρρή.
Θέματα του σεμιναρίου:
1.Επαγγελματικός προσανατολισμός φοιτητών. Επαγγέλματα στον ευρύτερο χώρο της Κεφαλαιαγοράς και οι δεξιότητες που χρειάζονται, για επιτυχή ένταξη στην αγορά εργασίας.
2. Προγράμματα πρακτικής
3. Οργάνωση της Γραμματείας του ΣΕΔ και ένταξη των νέων μελών, στις ομάδες εργασίας του Συνδέσμου.
4. Απορίες φοιτητών και συζήτηση
Το παρακολούθησαν περισσότεροι από 150 φοιτητές & φοιτήτριες των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Το 9ο Σεμινάριο θα γίνει την Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 19.00-21.00, Εισηγητής θα είναι ο διαχειριστής χαρτοφυλακίουMSc, LLM, DCEO της FAST FINANCE ΑΕΠΕΥ κ. Σίμος Μαυρουδής
Συντονιστές θα είναι ο Πρόεδρος του ΣΕΔ Μπάμπης Εγγλέζος και ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής
Γιώργος Μάρκοβιτς
Θέματα του σεμιναρίου:
1. Θεμελιώδης Ανάλυση εταιρειών.
2. Τεχνική Ανάλυση μετοχών-Βασικές έννοιες
 (Μέρος 1ο)
3. Απορίες φοιτητών και συζήτηση

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ
(Δήλωση άπαξ)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ:

Microsoft Teams meeting

Join on your computer or mobile app

Click here to join the meeting

Υποστηρικτές του προγράμματος:

Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2022

Άρθρο του Επίκ. Καθηγητή Γ. Γαλυφιανάκη στο EuroMed Journal of Business

Το άρθρο του Επίκ. Καθηγητή Γ. Γαλυφιανάκη (σε συνεργασία με τον Μεταδιδάκτορα και συνεργάτη του LAFIM Ν. Γρηγοράκη) με τίτλο “The impact of military expenditures on out of pocket healthcare payments: international evidence based on a dynamic panel data analysis” δημοσιεύθηκε στο EuroMed Journal of Business.

Ευκαιρία συμμετοχής φοιτητών στο πρόγραμμα ανοικτής καινοτομίας “Digital Gate IV” που υποστηρίζεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Αγαπητέ/ή φοιτητή/τρια,

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του ΟΠΑ διοργανώνουν για τέταρτη φορά το πρόγραμμα ανοικτής καινοτομίας, The Digital Gate IV με στόχο τη συν-δημιουργία και την υλοποίηση επιχειρηματικών προτάσεων που λύνουν σημαντικές «προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η ευρύτερη αεροδρομιακή κοινότητα.

 

Σε ποιους απευθύνεται

Σε Άτομα (ερευνητές, φοιτητές, εξειδικευμένα στελέχη κτλ.) που επιθυμούν να ενταχθούν σε μία ομάδα και να συμβάλλουν με τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας υπηρεσίας / προϊόντος.

 

Γιατί να συμμετέχεις

 • Θα γίνεις μέλος μιας επιχειρηματικής ομάδας και θα δουλέψεις στενά πάνω σε συγκεκριμένες προκλήσεις.
 • Θα συμμετέχεις σε εκπαιδευτικά προγράμματα (οργανωμένα workshops, bootcamps κτλ.) με στόχο να λάβεις σημαντικές γνώσεις για το πως αναπτύσσεις τη δική σου επιχειρηματική ιδέα.
 • Θα ενισχύσεις τις προσωπικές και επαγγελματικές σου δεξιότητες συμμετέχοντας στη διαδικασία επιχειρηματικής επιτάχυνσης (design thinking techniques, idea generation workshops κτλ.)
 • Θα συμμετέχεις σε συστηματικά mentoring & coaching sessions με στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση της επιχειρηματική ιδέας.

 

Δήλωσε συμμετοχή μέχρι 12 Ιουνίου 2022 στον παρακάτω σύνδεσμο https://bit.ly/DigitalGateIV.

 

Οι φάσεις του προγράμματος

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρεις διακριτές φάσεις:

 • 1η Φάση (Ιούνιος-Ιούλιος): α) Αφορά τον προσδιορισμό των «προκλήσεων» που αντιμετωπίζει η αεροδρομιακή κοινότητα, β) το σχηματισμό των ομάδων βάσει συγκεκριμένης μεθοδολογίας και γ) τον εντοπισμό της λύσης που θα δουλέψετε στις δύο επόμενες φάσεις.
 • 2η Φάση (Ιούλιος): Αφορά το λεπτομερή σχεδιασμό της επιχειρηματικής λύσης και τη συμμετοχή σε trainings και σε mentoring/coaching sessions.
 • 3η Φάση (Αύγουστος-Δεκέμβριος): Αφορά την υλοποίηση και την ανάπτυξη του πρωτοτύπου της λύσης που έχει σχεδιαστεί.

 

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία επικοινωνήστε στα παρακάτω στοιχεία:
Βασιλική Χρονάκη
Entrepreneurial Education Manager, Ph.D. Candidate
ATHENS CENTER FOR ENTREPRENEURSHIP AND INNOVATION
Athens University of Economics and Business
Kefallinias 46, 112 51, Athens
Tel. : +30 210 8203829
Mo. : +30 69 88192275
E-mail : vxronaki@aueb.gr
Linkedin : https://www.linkedin.com/in/vasiliki-chronaki-2a5ab7142/
https://www.aueb.gr/| acein.aueb.gr

Άρθρο του Αναπλ. Καθηγητή Ι. Χατζηαντωνίου στο Journal of Cleaner Production

Το άρθρο του Αναπλ. Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος Ιωάννη Χατζηαντωνίου (σε συνεργασία με Emmanuel Joel Aikins Abakah, David Gabauer και Aviral KumarTiwari) με τίτλο “Quantile time-frequency price connectedness between green bond, green equity, sustainable investments and clean energy markets” δημοσιεύθηκε στο Journal of Cleaner Production.

 

Επιστημονική επιμέλεια βιβλίου με τίτλο “Αρχές της Οικονομετρίας”

Δημοσιεύθηκε το νέο βιβλίο (επιστημονική επιμέλεια ελληνικής έκδοσης) του Μεταδιδάκτορα Κ. Γκίλλα (σε συνεργασία με τους Καθηγητές Β. Μπαμπαλό, Α. Τσαγκανό και Χρ. Φλώρο) με τίτλο “Αρχές της Οικονομετρίας” (των R. Carter Hill, W. Griffiths, G. Lim) από τις εκδόσεις Utopia.

8ο Σεμινάριο Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης: Επαγγελματικός προσανατολισμός φοιτητών

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου διοργανώνει σειρά εκπαιδευτικών διαδικτυακών σεμιναρίων, στα πλαίσια του «Προγράμματος Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2022», (Πρόγραμμα Παρακολούθησης Γεν. Συνελεύσεων Εισηγμένων Εταιρειών), για 8η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Κολέγια, της Ελλάδας και της Κύπρου.
Υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αναλυτική περιγραφή του Προγράμματος ΕΔΩ

Το 7ο Σεμινάριο έγινε την Παρασκευή 6 Μαΐου, με εισηγητές τον Πρόεδρο του ΣΕΔ Μπάμπη Εγγλέζο, τον Αντιπρόεδρο Νίκο Οικονομόπουλο και τον Πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής Γιώργο Μάρκοβιτς
Θέματα του σεμιναρίου:
1. Παρουσίαση των εταιρειών: ΟΛΘ Α.Ε.-ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ Α.Ε.-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.,
JUMBO S.A. και ΤΙΤΑΝ Α.Ε..
2. Ανάλυση των θεμάτων Ημερήσιας διάταξης των Γεν. Συνελεύσεων των παραπάνω εταιρειών.
3. Συζήτηση και απορίες των συμμετεχόντων.
Το παρακολούθησαν περισσότεροι από 150 φοιτητές & φοιτήτριες των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Το 8ο Σεμινάριο θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαΐου και ώρα 20.00-21.30, με εισηγητές τον Πρόεδρο
του ΣΕΔ Μπάμπη Εγγλέζο, τον Αντιπρόεδρο Νίκο Οικονομόπουλο και το μέλος του ΔΣ Γιάννη Σαρρή.
Θέματα του σεμιναρίου:
1. Επαγγελματικός προσανατολισμός φοιτητών. Επαγγέλματα στον ευρύτερο χώρο της Κεφαλαιαγοράς
και οι δεξιότητες που χρειάζονται, για επιτυχή ένταξη στην αγορά εργασίας.
2. Προγράμματα πρακτικής
3. Οργάνωση της Γραμματείας του ΣΕΔ και ένταξη των νέων μελών, στις ομάδες εργασίας του Συνδέσμου.
4. Απορίες φοιτητών και συζήτηση

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ
(Δήλωση άπαξ)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ:

Microsoft Teams meeting

Join on your computer or mobile app

Click here to join the meeting

Υποστηρικτές του προγράμματος:

Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2022

Άρθρο του Υποψήφιου Διδάκτορα Ν. Γαβριλάκη στο βιβλίο με τίτλο Governance and Financial Performance

Το άρθρο του Υποψήφιου Διδάκτορα Ν. Γαβριλάκη (σε συνεργασία με τους Καθηγητές Χ. Φλώρο και E. Galariotis) με τίτλο “Corporate governance gender equality and firm financial performance: The case of Euronext 100 index” δημοσιεύθηκε στο βιβλίο με τίτλο Governance and Financial Performance.

94ο Διεθνές Meeting στην Επιχειρησιακή Έρευνα (94th EWG on MCDA 2022)

94ο Διεθνές Meeting στην Επιχειρησιακή Έρευνα (94th EWG on MCDA 2022)

Το 94ο Διεθνές Meeting στην Επιχειρησιακή Έρευνα (94th EWG on MCDA 2022), διοργανώνεται στις 15-17 Σεπτεμβρίου 2022, στην Ελούντα Λασιθίου στην Κρήτη.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής περιλήψεων ανακοινώσεων: 15 Ιουλίου 2022.

Διοργάνωση:

Ιστοσελίδα συνεδρίου: https://94ewg-mcda.hmu.gr/

7ο σεμινάριο Επενδυτικής Παιδείας και Κατάρτισης: Εισηγητές & Θέματα

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου διοργανώνει σειρά εκπαιδευτικών διαδικτυακών σεμιναρίων, στα πλαίσια του «Προγράμματος Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2022», (Πρόγραμμα Παρακολούθησης Γεν. Συνελεύσεων Εισηγμένων Εταιρειών), για 8η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Κολέγια, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αναλυτική περιγραφή του Προγράμματος ΕΔΩ

Το 6ο Σεμινάριο έγινε την Παρασκευή 29 Απριλίου, με εισηγητές τα στελέχη του Χρηματιστηρίου Αθηνών:
-Ιωάννη Δελατόλα, Υποδιευθυντή Εξυπηρέτησης Εκδοτριών
-Αλέξανδρο Φλώρο, Στέλεχος Υποδιεύθυνσης Εξυπηρέτησης Εκδοτριών
Συντονιστής ήταν ο Πρόεδρος του ΣΕΔ, Μπάμπης Εγγλέζος
Θέματα του σεμιναρίου:
1.Παρουσίαση του E.S.G. και πως αυτό επηρεάζει την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων
2.Παρουσίαση του δείκτη ATHEX ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών
και των εταιρειών που συμμετέχουν σε αυτόν.
3. Συζήτηση και απορίες των συμμετεχόντων.
Το παρακολούθησαν περισσότεροι από 150 φοιτητές & φοιτήτριες των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Το 7ο Σεμινάριο θα γίνει την Παρασκευή 6 Μαΐου και ώρα 20.00-21.30, με εισηγητές τον Πρόεδρο του ΣΕΔ Μπάμπη Εγγλέζο, τον Αντιπρόεδρο Νίκο Οικονομόπουλο και τον Πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής Γιώργο Μάρκοβιτς
Θέματα του σεμιναρίου:
1. Παρουσίαση των εταιρειών: ΟΛΘ Α.Ε.-ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ Α.Ε.-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.,
JUMBO S.A. και ΤΙΤΑΝ Α.Ε..
2. Ανάλυση των θεμάτων Ημερήσιας διάταξης των Γεν. Συνελεύσεων των παραπάνω εταιρειών.
3. Συζήτηση και απορίες των συμμετεχόντων.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ:

Microsoft Teams meeting

Join on your computer or mobile app

Click here to join the meeting

ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS:
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ESG

-ΕΠΙΛΟΓΗ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Υποστηρικτές του προγράμματος:

Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2022

Στελέχη του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο 6ο Σεμινάριο Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου διοργανώνει σειρά εκπαιδευτικών διαδικτυακών σεμιναρίων, στα πλαίσια του «Προγράμματος Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2022» (Πρόγραμμα Παρακολούθησης Γεν. Συνελεύσεων Εισηγμένων Εταιρειών), για 8η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Κολέγια της Ελλάδας και της Κύπρου.

Υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αναλυτική περιγραφή του Προγράμματος ΕΔΩ

Το 5ο Σεμινάριο έγινε την Παρασκευή 15 Απριλίου, με εισηγητές τον Πρόεδρο Μπάμπη Εγγλέζο και τον Γεν. Γραμματέα του Συνδέσμου, Δρ. Ανδρέα Κουτούπη, αν. καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν:

 1. Βασικές αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης
 2. Εισαγωγή στο E.S.G.και παρουσίαση του δείκτη ATHEX ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών
 3. Συζήτηση και απορίες των συμμετεχόντων.
 4. Άλλα οργανωτικά θέματα

Το παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 φοιτητές & φοιτήτριες των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Το 6ο Σεμινάριο θα γίνει την Παρασκευή 29 Απριλίου και ώρα 20.00-21.30, με εισηγητές τα στελέχη του Χρηματιστηρίου Αθηνών:
-Ιωάννη Δελατόλα, Υποδιευθυντή Εξυπηρέτησης Εκδοτριών
-Αλέξανδρο Φλώρο, Στέλεχος Υποδιεύθυνσης Εξυπηρέτησης Εκδοτριών
Συντονιστής θα είναι ο Πρόεδρος του ΣΕΔ, Μπάμπης Εγγλέζος
Θέματα του σεμιναρίου:

 1. Παρουσίαση του E.S.G. και πως αυτό επηρεάζει την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων
 2. Παρουσίαση του δείκτη ATHEX ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών και των εταιρειών που συμμετέχουν σε αυτόν.
 3. Συζήτηση και απορίες των συμμετεχόντων.
 4. Άλλα οργανωτικά θέματα

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ:

Microsoft Teams meeting

Join on your computer or mobile app

Click here to join the meeting

ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS:
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
– ΟΔΗΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ESG
-ΕΠΙΛΟΓΗ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Επαγγελματικά Δικαιώματα Αποφοίτων του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής

Δελτίο Τύπου

Σημαντικά Επαγγελματικά Δικαιώματα Αποφοίτων του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) εγγράφονται, ως πτυχιούχοι Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών, στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ) ως μέλη με πλήρη δικαιώματα και λαμβάνουν την προβλεπόμενη άδεια του Λογιστή-Φοροτεχνικού Β’ Τάξης. Επιπροσθέτως, μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς του δημοσίου στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και στον κλάδο ΠΕ80 (Οικονομίας). Τα παραπάνω επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ βοηθούν στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Το Τμήμα παρέχει στους φοιτητές του όλα τα απαραίτητα εφόδια που τους εξασφαλίζουν μία επιτυχημένη καριέρα. Η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων χρειάζεται λιγότερο από ένα έτος για να βρει εργασία, ενώ οι περισσότεροι απόφοιτοι (άνω του 85%) εργάζονται με πλήρη απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα. Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ είναι πολύ γνωστό στην αγορά και ο τίτλος σπουδών αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι σπουδών σε άλλα πανεπιστημιακά τμήματα Οικονομικής κατεύθυνσης.

5ο σεμινάριο Επενδυτικής Παιδείας και Κατάρτισης: Εισηγητές & Θέματα

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου διοργανώνει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων, στα πλαίσια του «Προγράμματος Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2022»,(Πρόγραμμα Παρακολούθησης Γεν. Συνελεύσεων Εισηγμένων Εταιρειών), για 8η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Κολέγια, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αναλυτική περιγραφή του Προγράμματος ΕΔΩ

Το 4ο Σεμινάριο έγινε την Παρασκευή 8 Απριλίου, με εισηγητή τον Πρόεδρο, Μπάμπη Εγγλέζο και Χρηματιστηριακό Σύμβουλο, τον Πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής, Γιώργο Μάρκοβιτς.
Το παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 φοιτητές & φοιτήτριες των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Το 5ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και ώρα 20.00-21.30, με εισηγητές τον Πρόεδρο, Μπάμπη Εγγλέζο και τον Γεν. Γραμματέα του Συνδέσμου, Δρ. Ανδρέα Κουτούπη, αν. καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν:
1.Βασικές αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης
2.Εισαγωγή στο E.S.G. και παρουσίαση του δείκτη ATHEX ESG

του Χρηματιστηρίου Αθηνών
3. Συζήτηση και απορίες των συμμετεχόντων
.
4. Άλλα οργανωτικά θέματα

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΥΘΗΣΗΣ:

Microsoft Teams meeting

Join on your computer or mobile app

Click here to join the meeting

ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS:
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ESG

-ΕΠΙΛΟΓΗ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Έρευνα για τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Κρήτης

Έρευνα για τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Κρήτης

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Έρευνα για την αποτύπωση της καθημερινότητας των επιχειρήσεων της Ανατολικής Κρήτης διεξάγει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Ηρακλείου και Λασιθίου, καθώς και το Εργαστήριο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Στόχοι της έρευνας είναι:

 • Η καταγραφή και ανάδειξη των παραγόντων που επηρεάζουν την καθημερινή δραστηριότητα των επιχειρήσεων και
 • Η κατηγοριοποίηση των επιδράσεων που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις από δυσμενείς συγκυρίες, όπως η εξάπλωση της πανδημίας και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Το ερωτηματολόγιο θα αποσταλεί στο σύνολο των επιχειρήσεων της Ανατολικής Κρήτης και τα συμπεράσματα της έρευνας θα συμβάλουν:

 • στη χάραξη στρατηγικών που θα ενισχύσουν το «επιχειρείν» και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και
 • στην προώθηση παρεμβάσεων με αναπτυξιακό πρόσημο, σε Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο.

Η έρευνα, με επίκεντρο τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Κρήτης, διεξάγεται στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας των ανωτέρω τεσσάρων φορέων, αναδεικνύει τον σημαντικό ρολό των Επιμελητηρίων και των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε αναπτυξιακά ζητήματα και αναμένεται να  αποτελέσει την αφετηρία μιας ιδιαίτερα παραγωγικής συνεργασίας.

4ο σεμινάριο Επενδυτικής Παιδείας και Κατάρτισης: Εισηγητές & Θέματα

4ο σεμινάριο Επενδυτικής Παιδείας και Κατάρτισης: Εισηγητές & Θέματα

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου διοργανώνει σειρά διαδικτυακών εκπαιδευτικών σεμιναρίων, στα πλαίσια του «Προγράμματος Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2022»,(Πρόγραμμα Παρακολούθησης Γεν. Συνελεύσεων Εισηγμένων Εταιρειών),για 8η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Κολέγια,
της Ελλάδας και της Κύπρου.

Υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αναλυτική περιγραφή του Προγράμματος ΕΔΩ

Το 3ο Σεμινάριο έγινε την Παρασκευή 1η Απριλίου, με εισηγητή τον Πρόεδρο, Μπάμπη Εγγλέζο, τους Αντιπροέδρους, Νίκο Οικονομόπουλο και Ιωάννα Κωνσταντοπούλου και την Ειδική Γραμματέα, Μιχαέλα Θεοδώρου.
Το παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 φοιτητές & φοιτήτριες των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Το 4ο Σεμινάριο θα γίνει την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 20.00-21.30, με εισηγητή τον Πρόεδρο, Μπάμπη Εγγλέζο και Χρηματιστηριακό Σύμβουλο, τον Πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής, Γιώργο Μάρκοβιτς
Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν:
1.Βασικές Χρηματιστηριακές έννοιες
2.Οδηγίες για τη συμπλήρωση του Ερωτηματολόγιου Γεν. Συνελεύσεων
3. Συζήτηση και απορίες των συμμετεχόντων
.
4. Άλλα οργανωτικά θέματα

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΥΘΗΣΗΣ:

Microsoft Teams meeting

Join on your computer or mobile app

Click here to join the meeting

Προσοχή: Για καλύτερη παρακολούθηση, οι φοιτητές/τριες και οι καθηγητές των
Ελληνικών ΑΕΙ, να μπαίνουν από την εφαρμογή Teams και να χρησιμοποιούν
το ακαδημαϊκό τους e-mail.

ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS:
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ESG

-ΕΠΙΛΟΓΗ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Άρθρο του Αναπλ. Καθηγητή Ι. Χατζηαντωνίου στο Empirical Economics

Το άρθρο του Αναπλ. Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος Ιωάννη Χατζηαντωνίου (σε συνεργασία με Nicholas Apergis) με τίτλο “US partisan conflict shocks and international stock market returns” δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Empirical Economics.

2021 Best Paper Award στον Αναπλ. Καθηγητή Ιωάννη Χατζηαντωνίου

O Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Ιωάννης Χατζηαντωνίου, κέρδισε το πρώτο βραβείο καλύτερης ερευνητικής εργασίας για το 2021 στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Risk and Financial Management, για την εργασία με τίτλο: Refined Measures of Dynamic Connectedness based on Time-Varying Parameter Vector Autoregressions, την οποία συνέγραψε μαζί με τους Νικόλαο Αντωνακάκη (University of Webster, Austria) και David Gabauer (Data Analysis Systems, Software Competence Center Hagenberg, Austria).

Υγειονομική Κρίση του Covid-19 & οι ΜμΕ. Απειλές & Προκλήσεις

Η Περιφέρεια Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ)  συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα “Υγειονομική Κρίση του Covid-19 και οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Απειλές και Προκλήσεις” την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 18.30 στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ

Ο Καθηγητής Χρήστος Φλώρος ομιλητής στο Επιστημονικό Συνέδριο της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Καθηγητής Χρήστος Φλώρος συμμετέχει ως ομιλητής στο Επιστημονικό Συνέδριο της Περιφέρειας Κρήτης που θα διεξαχθεί στις 15-16 Οκτωβρίου 2021 στο Ηράκλειο. Ο κ. Φλώρος είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, και η ομιλία του έχει τίτλο “Οικονομικές Επιπτώσεις από την πανδημία στην Κρήτη”.

14o Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά

Το Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο «International Conference on Applied Economics» (ICOAE 2021) φιλοξενείται από 26 έως 28 Αυγούστου 2021στο Ηράκλειο Κρήτης, από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ). Το Συνέδριο συν-διοργανώνεται από το ΕΛΜΕΠΑ, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε το σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11o Συνέδριο Επιστημονικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής (FEBS) – Πρόσκληση Υποβολής Εργασιών

 

21-22 Δεκεμβρίου 2021
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
Deree – The American College of Greece

https://febs2021gr.eventsadmin.com
https://www.febsociety.org/febs2021gr

 

Πρόσκληση

Το 11ο Εθνικό Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής (ΕΕΧΜΤ) αποτελεί πλέον θεσμό όσον αφορά την ανταλλαγή και διακίνηση ιδεών σχετικών με τη χρηματοοικονομική μηχανική και την τραπεζική στον Ελληνικό χώρο. Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση νέων ερευνητικών αποτελεσμάτων καθώς και η διάδοση μεθοδολογιών για την ανάλυση και λήψη αποφάσεων στο χώρο της Χρηματοοικονομικής από τα μέλη της Εταιρείας, αλλά και άλλων ερευνητών που το επιθυμούν.

Τόπος Συνεδρίου

Το συνέδριο θα διοργανωθεί από την Σχολή Διοίκησης και Οικονομικών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – Deree, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή, 153 42, Αθήνα.

Θέματα

Η θεματολογία του Συνεδρίου καλύπτει το φάσμα της χρηματοοικονομικής μηχανικής και τραπεζικής και συναφών θεμάτων. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα θέματα:

• Ανάλυση & διαχείριση κινδύνων τραπεζικών ιδρυμάτων
• Τραπεζική και χρηματοοικονομική διοίκηση
• Χρηματοδότηση τουριστικής επιχειρηματικότητας
• Επενδύσεις και τουριστική ανάπτυξη
• Διαχείριση ενεργητικού – παθητικού
• Διαχείριση ρευστότητας
• Ανάλυση χαρτοφυλακίων τραπεζών
• Διαχείριση ποιότητας στο τραπεζικό χώρο
• Η εξέλιξη του τραπεζικού κανονιστικού πλαισίου
• Το νέο σύμφωνο της Βασιλείας
• Διεθνής στρατηγική τραπεζικών ιδρυμάτων
• Διεθνής χρηματοοικονομική κρίση
• Εταιρική διακυβέρνηση στον τραπεζικό τομέα
• Χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων
• Συγχωνεύσεις & Εξαγορές τραπεζικών ιδρυμάτων
• Τραπεζικές υπηρεσίες
• Αγορές χρήματος και κεφαλαίου
• Εργαλεία εταιρικής χρηματοδότησης
• Επενδυτικές αποφάσεις υπό το πρίσμα της παγκοσμιοποίησης των αγορών
• Χρηματοοικονομικά παράγωγα και αποτίμηση παραγώγων
• Συμπεριφορική χρηματοοικονομική
• Αγορές ενέργειας και εμπορευμάτων
• Εταιρική ευθύνη στον τραπεζικό τομέα
• Πράσινα ομόλογα και πράσινη ανάπτυξη
• Κριτήρια ESG και Κοινωνικά Υπεύθυνη Επένδυση

Προεδρείο Συνεδρίου

Τριανταφύλλου Άννυ (Deree – The American College of Greece)
Ασημακόπουλος Παναγιώτης (Deree – The American College of Greece)
Ζοπουνίδης Κωνσταντίνος (Πολυτεχνείο Κρήτης, Audencia Business School)

Επιστημονική Επιτροπή Συνεδρίου

Αντζουλάτος Άγγελος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς)
Αρτίκης Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Πειραιώς)
Βασιλείου Δημήτριος (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Βεντούρη Αλεξία (King’s College London, UK)
Γαγάνης Χρυσοβαλάντης (Πανεπιστήμιο Κρήτης)
Γαλαριώτης Αιμίλιος (Audencia Business School, France)
Γεωργούτσος Δημήτριος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Γουνόπουλος Δημήτριος (University of Bath, UK)
Δημητράς Αυγουστίνος (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο)
Δότσης Γεώργιος (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Δούμπος Μιχάλης (Πολυτεχνείο Κρήτης)
Δράκος Κωνσταντίνος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Επίσκοπος Αθανάσιος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Ζοπουνίδης Κωνσταντίνος (Πολυτεχνείο Κρήτης, Audencia Business School)
Θωμαδάκης Σταύρος (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Καβουσανός Εμμανουήλ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Καινούργιος Δημήτριος (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Καλαντώνης Πέτρος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής)
Καλοτύχου Έλενα (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου)
Κοσμίδου Κυριακή (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
Κουσενίδης Δημήτριος (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
Λελεδάκης Γεώργιος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Λιβάνης Ευστράτιος (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)
Λουρή Ελένη (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Μάρκελλος Ραφαήλ (University of East Anglia, UK)
Νούλας Αθανάσιος (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)
Ντελής Μάνθος (Montpellier Business School, France)
Παπαδάμου Στέφανος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)
Πανοπούλου Αικατερίνη (University of Kent)
Πασιούρας Φώτιος (Montpellier Business School, France)
Σάμιτας Αριστείδης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου & Zayed University)
Συριόπουλος Θεόδωρος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)
Σπύρου Σπύρος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Τζαβαλής Ηλίας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Τραυλός Νικόλαος (University of Surrey, UK)
Τσαγκαράκης Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς)
Τσεκρέκος Ανδριανός (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Τσιριτάκης Εμμανουήλ (Πανεπιστήμιο Πειραιώς)
Φίλιππας Διονύσιος (ESSCA, France)
Φλώρος Χρήστος (Μεσογειακό Πανεπιστήμιο)
Χαλαμανδάρης Γεώργιος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Χριστόπουλος Απόστολος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου

Ασημακόπουλος Παναγιώτης
Κωνσταντάτος Άννα
Λαοπόδης Νικηφόρος
Εσκαντάρ Μαριάννα
Λιαδάκη Αγγελική
Φακωτάκης Γεώργιος

Γραμματέας Συνεδρίου

Ελίνα Γκιόκα, τηλ. 210 6009800 εσωτ. 1108, email: febs2021gr@febsociety.org

Υποβολή Εργασιών

Οι ενδιαφερόμενοι που θα επιθυμούν να συμμετέχουν στο συνέδριο καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το άρθρο τους ή τη σύνοψη αυτού μέχρι 16/11/2021 στη διεύθυνση:

https://febs2021gr.eventsadmin.com

Η υποβληθείσα εργασία ή σύνοψη μπορεί να υποβληθεί στην Ελληνική ή στην Αγγλική γλώσσα και πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 1. τίτλο εργασίας,
 2. ονόματα συγγραφέων, ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση όλων των συγγραφέων,
 3. σύντομη περίληψη έκτασης 300 έως 600 λέξεων, στην οποία να αναλύονται οι στόχοι της εργασίας, η μεθοδολογία που εφαρμόζεται και τα σημαντικότερα αποτελέσματα.

Δημοσίευση Εργασιών

Επιλεγμένες εργασίες που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο θα δημοσιευθούν ύστερα από κρίση σε ειδικά τεύχη επιστημονικών περιοδικών που θα δημοσιοποιηθούν σε επόμενη επικοινωνία. Σημειώνεται ότι οι εργασίες που θα υποβληθούν για δημοσίευση πρέπει να υποβληθούν στην Αγγλική γλώσσα.

Δήλωση Συμμετοχής

Το δικαίωμα συμμετοχής είναι 150€ (60€ για φοιτητές) και περιλαμβάνει την παρακολούθηση των εργασιών, το έντυπο υλικό, τις κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γεύματα, καφέδες κ.α. H πληρωμή για την εγγραφή στο συνέδριο καταβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://febs2021gr.eventsadmin.com

Επικοινωνία

email: febs2021gr@febsociety.org

 

20ο Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος (H.F.A.A.) – Υποβολή εργασιών

 

Το 20ο Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος (H.F.A.A.) συνδιοργανώνεται από τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2021 στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση του ερευνητικού έργου επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στα γνωστικά αντικείμενα της Χρηματοοικονομικής και της Λογιστικής Επιστήμης. Επιπλέον, ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην υποστήριξη και ενθάρρυνση της έρευνας των υποψήφιων διδακτόρων με την ύπαρξη ειδικής  συνεδρίας (doctoral session), στα πλαίσια των εργασιών του Συνεδρίου.

Σας προσκαλούμε να υποβάλετε τις ερευνητικές σας εργασίες που θα πρέπει:

 • να είναι πρωτότυπες,
 • να είναι γραμμένες στα ελληνικά ή στα αγγλικά,
 • να μην υπερβαίνουν τις 30 σελίδες, συνολικά, μαζί με τους Πίνακες και τα Διαγράμματα,
 • να συνοδεύονται από μια περίληψη (abstract) που να μην υπερβαίνει τις 150 λέξεις,
 • να περιλαμβάνουν στην πρώτη σελίδα τα εξής:
 1. Τίτλο
 2. Ονοματεπώνυμο και φορέα εργασίας (affiliation) του συγγραφέα
 3. Τα πλήρη στοιχεία του συγγραφέα επικοινωνίας

 

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ολοκληρωμένων ερευνητικών εργασιών είναι η 15η Οκτωβρίου 2021.  Παράκληση, να μην αποστέλλονται απλές περιλήψεις. Οι εργασίες πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή στην διεύθυνση: info@hfaa.gr (θέμα μηνύματος: HFAA 2021).

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με το Συνέδριο και τη διαδικασία αποστολής ερευνητικών εργασιών, παρακαλούμε να  απευθυνθείτε στην δικτυακή διεύθυνση:

http://www.hfaa.gr

Άρθρο του Καθηγητή Χρ. Φλώρου δημοσιεύθηκε στο Journal of International Financial Markets, Institutions and Money

Το άρθρο του Καθηγητή Χρ. Φλώρου (σε συνεργασία με Apostolakis G., Gkillas K., Wohar M.) με τίτλο “Political Uncertainty, COVID-19 pandemic and Stock Market Volatility Transmission” δημοσιεύθηκε στο Journal of International Financial Markets, Institutions and Money.

Άρθρο στην ιστοσελίδα Cretalive: Υψηλή η απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας των αποφοίτων του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ

Άρθρο με τίτλο Υψηλή η απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας των αποφοίτων του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα cretalive.gr

Διάλεξη του Καθηγητή Εμμ. Μαματζάκη (Birkbeck-University of London)

O Καθηγητής του Birkbeck – University of London κ. Εμμανουήλ Μαματζάκης θα δώσει διάλεξη στο Τμήμα μας με θέμα “A machine learning model of identifying real earnings management” την Τετάρτη 23/6/2021 στις 6μμ με τηλεδιάσκεψη.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ακολουθώντας το σύνδεσμο https://meet.google.com/kbb-inoo-ctj

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Κρήτης και ΕΛΜΕΠΑ

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για την υλοποίηση του ερευνητικού έργου «Οικονομικές Επιπτώσεις από την Πανδημία COVID-19 στην Κρήτη» (ΟΕΠ) συνυπέγραψαν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ Νίκος Κατσαράκης.

Περισσότερα…

Νέο άρθρο του Καθ. Χρήστου Φλώρου: Ο Καποδίστριας δείχνει το δρόμο του Εσωτερικού Ελέγχου στο Δημόσιο

Άρθρο του Καθηγητή Χρήστου Φλώρου με τίτλο Ο Καποδίστριας δείχνει το δρόμο του Εσωτερικού ελέγχου στο δημόσιο δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα huffingtonpost.gr

Άρθρο του Επιστ. Συνεργάτη (Μεταδιδάκτορα) Ν. Γρηγοράκη δημοσιεύθηκε στο EuroMed Journal of Business

Άρθρο του Επιστημονικού Συνεργάτη (Μεταδιδάκτορα) Ν.Γρηγοράκη (σε συνεργασία με Δρ. Γ. Γαλυφιανάκη και Δρ. Ευ. Τσουκάτο) με τίτλο “Assessing the responsiveness of out-of-pocket healthcare expenditure to macro-fiscal factors and different health financing systems: evidence from the European and OECD area” δημοσιεύθηκε στο EuroMed Journal of Business (ABS:1) στον εκδοτικό οίκο Emerald Insight.

Άρθρο του Υποψ. Διδάκτορα Ν. Γαβριλάκη και του Καθηγητή Χρ. Φλώρου δημοσιεύθηκε στο Review of Behavioral Finance

Το άρθρο του Υποψήφιου Διδάκτορα Ν. Γαβριλάκη και του Καθηγητή Χρ. Φλώρου με τίτλο “The impact of heuristic and herding biases on portfolio construction and performance: the case of Greece” δημοσιεύθηκε στο Review of Behavioral Finance.

Άρθρο του Λέκτορα Ι. Γιαννούλη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Accounting Forum

Το άρθρο με τίτλο I.P.O. determinants of delisting risk: Lessons from the Athens Stock Exchange του Λέκτορα του Τμήματος Ι. Γιαννούλη (σε συνεργασία με M. Makrominas) δημοσιεύθηκε στο υψηλού επιπέδου διεθνές περιοδικό Accounting Forum (ABS 3*, IF 1,8).

Διοργάνωση Συνεδρίου ICOAE 2021 (26-28 Αυγούστου 2021)

Το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο International Conference on Applied Economics (ICOAE 2021) θα διοργανωθεί από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στις 26-28 Αυγούστου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://i-coae.com/

Άρθρο του Καθ. Χρ. Φλώρου στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Άρθρο του Αντιπρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ κ. Χρήστου Φλώρου στην εφημερίδα «Καθημερινή» με τίτλο «Μονόδρομος η οικονομική στήριξη των φοιτητών των Περιφερειακών Πανεπιστημίων».

Δείτε το πλήρες άρθρο εδώ.

Διάκριση Καθηγητών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Οι Πρυτανικές Αρχές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου συγχαίρουν θερμά τους Καθηγητές κ. Χρήστο Φλώρο και κ. Εμμανουήλ Κυμάκη για τη διάκρισή τους να συμπεριληφθούν σε διεθνή λίστα με διακεκριμένους Έλληνες ερευνητές.

Αναλυτικότερα, ανακοινώθηκε πρόσφατα δημοσίευση που περιλαμβάνει διεθνή λίστα με 63.951 Έλληνες επιστήμονες, και η οποία αναφέρεται στον αντίκτυπο των επιστημονικών τους δημοσιεύσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται πολλοί Καθηγητές και Ερευνητές του ΕΛΜΕΠΑ, που αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο της ερευνητικής δραστηριότητας σε όλους τους τομείς.

Τις δυο πρώτες θέσεις του ΕΛΜΕΠΑ καταλαμβάνουν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου (ΠΕΚ), Καθηγητής Χρήστος Φλώρος, και ο Αντιπρόεδρος του ΠΕΚ, Καθηγητής Εμμανουήλ Κυμάκης, οι οποίοι βρίσκονται στο 2% της συνολικής κατάταξης.

Άρθρο του Καθηγητή Χρήστου Φλώρου δημοσιεύθηκε στο International Review of Financial Analysis

Το άρθρο του Καθηγητή Χρ. Φλώρου (σε συνεργασία με K. Gkillas, C. Konstantatos, A. Tsagkanos) με τίτλο “Realized volatility spillovers between US spot and futures during ECB news: Evidence from the European sovereign debt crisis” δημοσιεύθηκε στο International Review of Financial Analysis.

19o Συνέδριο Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής & Λογιστικής | Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

HFAA 2020

Τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος (H.F.A.A.), συνδιοργανώνουν, διαδικτυακά, το 19ο Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος στις 18 και 19 Δεκεμβρίου 2020 στο Ηράκλειο, Κρήτη. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί, ηλεκτρονικά, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 17:30 (περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμo: http://www.hfaa.gr/?p=1725).

Η κεντρική συζήτηση του Συνεδρίου, με τίτλο «Επανεκκίνηση της Οικονομίας μετά την Πανδημία: Οι Βασικοί Άξονες», θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με δυνατότητα παρακολούθησης, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00. Στην συζήτηση θα συμμετέχουν οι κκ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Υφυπουργός Αρμόδιος για τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία, Θεόδωρος Καράογλου, Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρης Σαμαράς, Πρόεδρος Ομίλου Σαμαράς και Συνεργάτες, Γιάννης Πλατσιδάκης, επ. Πρόεδρος της Intercargo και Δημήτριος Ντζανάτος, Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Ορκωτός Λογιστής-Ελεγκτής. Την συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Χρήστος Ι. Νεγκάκης, Καθηγητής, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Πρόεδρος του HFAA.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει ερευνητικό πεδίο ανταλλαγής νέων ιδεών και απόψεων μεταξύ Ελλήνων Επιστημόνων και Επαγγελματιών της Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει ένα σημαντικό αριθμό ερευνητικών εργασιών υψηλού επιπέδου στα γνωστικά πεδία της Χρηματοοικονομικής, Λογιστικής, Ελεγκτικής και Οικονομικών Επιστημών. Τις εργασίες του Συνεδρίου θα παρακολουθήσουν, διαδικτυακά, ερευνητές, Καθηγητές Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, μεταδιδακτορικοί ερευνητές, διδάκτορες, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου αφορούν τα γνωστικά αντικείμενα της Αποτίμησης Περιουσιακών Στοιχείων, Χρηματαγορών, Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, Χρηματοοικονομικής Λογιστικής, Ελεγκτικής, Τραπεζικής, Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας (FinTech), Χρηματοοικονομικού Κινδύνου, Αποτίμησης Χαρτοφυλακίου, Μέτρησης Αποδοτικότητας, Διοικητικής Λογιστικής, Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης, Φορολογίας καθώς και Ειδικών Θεμάτων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ενώ υπάρχει ειδική συνεδρία για υποψήφιους διδάκτορες.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά συζήτηση με θέμα: «Improving Research in Accounting and Finance», με ομιλητές τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη, Καθηγητή, Διευθυντή του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Μάνθο Ντελή, Professor, University of Montpellier Business School, France, Χρήστο Φλώρο, Καθηγητή, Αντιπρύτανη Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Κρήτη, Δημήτριο Γουνόπουλο, Professor, University of Bath, UK, Φώτη Πασιούρα, Professor, University of Montpellier Business School, France και Δημήτρη Μαργαρίτη, Professor, University of Auckland, New Zealand. Την συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Παναγιώτης Θεοδοσίου Καθηγητής, Αντιπρύτανης Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Δείτε εδώ το Πρόγραμμα Συνεδρίου

 

Πρόσκληση συμμετοχής στο ATHEX Innovation | Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών & Κέντρο ACEin ΟΠΑ

O Όμιλος Χρηματιστήριου Αθηνών διοργανώνει το «ATHEX Innovation Program» σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, ερευνητές και ερευνητικές ομάδες με ισχυρό τεχνολογικό ή/και χρηματοοικονομικό υπόβαθρο που ενδιαφέρονται να εργαστούν στην δημιουργία συνδυαστικών λύσεων και να αναπτύξουν καινοτόμα μοντέλα/υπηρεσίες για το ευρύτερο οικοσύστημα της Κεφαλαιαγοράς και της Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας (Capital Markets Infrastructure και FinTech).

Με τη συμμέτοχή τους οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα:

 • Να παρακολουθήσουν μια σειρά από πρακτικά σεμινάρια και εργαστήρια σε επίκαιρα γνωστικά αντικείμενα των ψηφιακών τεχνολογιών και της χρηματιστηριακής διοίκησης,
 • Να γνωρίσουν εξειδικευμένα στελέχη του οικοσυστήματος της κεφαλαιαγοράς και να λάβουν χρήσιμες συμβουλές σε πιθανές ιδέες που έχουν,
 • Να δουλέψουν πάνω σε σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος με την καθοδήγηση της οργανωτικής επιτροπής και να σχεδιάσουν καινοτόμες υπηρεσίες.

Στόχος είναι η πιθανή συνεργασία των νέων επιστημόνων στην αξιοποίηση των τεχνολογικών λύσεων (συστήματά, μοντέλα, υπηρεσίες) από το ίδιο το Χρηματιστήριο αλλά και το ευρύτερο οικοσύστημα κεφαλαιαγοράς εντός και εκτός Ελλάδος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο σχετικό Δελτίο Τύπου

Βιβλιοπαρουσίαση του Καθηγ. Χρ. Φλώρου: Διαχείριση Τραπεζικών Κινδύνων

  www.naftemporiki.gr

Ο τραπεζικός τομέας διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας οικονομίας. Αποτελεί την κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης μιας χώρας και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αξιοποίηση των κεφαλαιακών πόρων, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη παραγωγικότητα της οικονομίας. Στην πραγματικότητα, οι συνθήκες που διέπουν τα χαρακτηριστικά μιας υγιούς οικονομίας εξαρτώνται από το πόσο υγιής είναι ο τραπεζικός τομέας.

Δείτε εδώ ολόκληρο το άρθρο

 

3ος Κύκλος Π.Μ.Σ. στη “Χρηματοοικονομική Διοίκηση” – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου οργανώνει και λειτουργεί με επιτυχία, από το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο:

“Χρηματοοικονομική Διοίκηση”

Το Πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στο γνωστικά αντικείμενο της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης με στόχο τη δημιουργία ανθρώπινου δυναμικού με υψηλή θεωρητική κατάρτιση και τεχνογνωσία ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που επιβάλλει η ραγδαία αναπτυσσόμενη επιστημονική εξέλιξη, να στελεχώνει τις επιχειρήσεις και να αποτελεί τον πυρήνα επιμόρφωσης-κατάρτισης του κοινωνικού συνόλου.
Παράλληλα, επιδιώκεται η ενίσχυση της διεπιστημονικής έρευνας, η εκπόνηση πρωτοποριακών έργων εφαρμοσμένης έρευνας και η ανάπτυξη του κλάδου. Επίσης, στόχος είναι η επιμόρφωση ανώτερων στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την κάλυψη αναγκών σε εξειδικευμένες δραστηριότητές τους.
Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Η χρονική διάρκεια του Προγράμματος ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα πλήρους φοίτησης ή πέντε (5) ακαδημαϊκά εξάμηνα μερικής φοίτησης. Ο ετήσιος αριθμός εισακτέων στο Π.Μ.Σ. ορίζεται σε  35 φοιτητές κατ’ ανώτατο όριο, εκ των οποίων ποσοστό μέχρι 30% απαλλάσσονται από τα τέλη φοίτησης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Το Πρόγραμμα ξεκίνησε να λειτουργεί με βάση τα ΦΕΚ 2239/τ.Β/15-6-2018 & 3418/τ.Β/9-9-2019, ενώ αναμένεται σύντομα να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η επανίδρυση του ΠΜΣ στην Χρηματοοικονομική Διοίκηση, όπου προβλέπονται τέλη φοίτησης ύψους 2.700€ συνολικά, ή 900€ ανά εξάμηνο.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος:
https://hmu.gr/mscfinman/

Αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Π.Μ.Σ από 14 Σεπτεμβρίου 2020 έως και 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Πατήστε εδώ για να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και να υποβάλετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τον 3ο κύκλο σπουδών (2020-2022).
Πληροφορίες από τη Γραμματεία του Τμήματος δίνονται στα τηλέφωνα:
2810 3796-78 ή 12 ή 36 ή με email στη διεύθυνση mscfinman@hmu.gr

Ταχυδρομική διεύθυνση:

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Χρηματοοικονομική Διοίκηση»
Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Ε.Δ.Ο)
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ)
Σταυρωμένος, ΤΚ 71004, Ηράκλειο Κρήτης.
Ιστοσελίδα ΠΜΣ:  https://hmu.gr/mscfinman/

 

Ο Διευθυντής του Π.Μ.Σ και Αντιπρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ

Δρ. Χρήστος Φλώρος
Καθηγητής

19ο Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος (H.F.A.A.) – Ηράκλειο 18 & 19 Δεκεμβρίου 2020

Το 19ο Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος (H.F.A.A.) συνδιοργανώνεται από τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στις 18 και 19 Δεκεμβρίου 2020 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση του ερευνητικού έργου επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στα γνωστικά αντικείμενα της Χρηματοοικονομικής και της Λογιστικής Επιστήμης. Επιπλέον, ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην υποστήριξη και ενθάρρυνση της έρευνας των υποψήφιων διδακτόρων με την ύπαρξη ειδικής  συνεδρίας (doctoral session), στα πλαίσια των εργασιών του Συνεδρίου.

Σας προσκαλούμε να υποβάλετε τις ερευνητικές σας εργασίες που θα πρέπει:

 • να είναι πρωτότυπες,
 • να είναι γραμμένες στα ελληνικά ή στα αγγλικά,
 • να μην υπερβαίνουν τις 30 σελίδες, συνολικά, μαζί με τους Πίνακες και τα Διαγράμματα,
 • να συνοδεύονται από μια περίληψη (abstract) που να μην υπερβαίνει τις 150 λέξεις,
 • να περιλαμβάνουν στην πρώτη σελίδα τα εξής:
  1. Τίτλο
  2. Ονοματεπώνυμο και φορέα εργασίας (affiliation) του συγγραφέα
  3. Τα πλήρη στοιχεία του συγγραφέα επικοινωνίας

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ολοκληρωμένων ερευνητικών εργασιών είναι η 15η Οκτωβρίου 2020.  Παράκληση, να μην αποστέλλονται απλές περιλήψεις. Οι εργασίες πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή στην διεύθυνση: info@hfaa.gr (θέμα μηνύματος: HFAA 2020).

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με το Συνέδριο και τη διαδικασία αποστολής ερευνητικών εργασιών, παρακαλούμε να  απευθυνθείτε στην δικτυακή διεύθυνση:

http://www.hfaa.gr

Ένταξη μελών στο Ερευνητικό Εργαστήριο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης (LAFIM)

Όσα Μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και Ερευνητές επιθυμούν να ενταχθούν ως μέλη του Ερευνητικού Εργαστηρίου Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (LAFIM), σύμφωνα με το ΦΕΚ λειτουργίας του, μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική (παρακάτω) αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος (ehitas@hmu.gr) με κοινοποίηση στο email του LAFIM (lafim@hmu.gr).

Καθηγητής Χρήστος Φλώρος
Δ/ντης Εργαστηρίου LAFIM

Αίτηση ένταξης μέλους στο Ερευνητικό Εργαστήριο

Άρθρο του Καθηγητή Χρ. Φλώρου (σε συνεργασία με M. Alghalith, K. Gkillas) με τίτλο “Estimating Stochastic Volatility under the Assumption of Stochastic Volatility of Volatility” δημοσιεύθηκε στο Risks

Άρθρο του Καθηγητή Χρ. Φλώρου (σε συνεργασία με M. Alghalith, K. Gkillas) με τίτλο “Estimating Stochastic Volatility under the Assumption of Stochastic Volatility of Volatility” δημοσιεύθηκε στο Risks.

Συνέντευξη του Αντιπρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ κ. Χρήστου Φλώρου στο περιοδικό “Ανάπτυξη” του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Περιοδικό ΑΝΑΠΤΥΞΗ Φεβρουάριος 2020

Την άποψη ότι η Μεγάλη Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταφέρουν στο τέλος να βρουν ένα modus vivendi ταυτόχρονης ανάπτυξης και συνεννόησης, διατυπώνει ο Αντιπρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.
Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης εδώ

International Conference in Development and Economics I.CO.D.ECON., Kalamata – Greece

We are happy to announce the 4th International Conference of Development and Economy (I.CO.D.ECON.), which is organized by the University of Peloponnese (Greece) and co-organized by the University of National and World Economy of Sofia (Bulgaria), the University of Western Macedonia (Greece) the University Alexandru Ioan Cuza of Iasi (Romania) and the Democritus University of Thrace (Greece).
The conference will be held in Kalamata, Greece from 8-10 May 2020 and is addressed to the International Academic Community, as well as to doctoral students and post-graduate students.

Deadline for abstracts submission: 10th of March, https://cmt3.research.microsoft.com/User/Login

The conference will have the following format:

Apart from the book of abstracts with ISBN and the on-line publication of full papers on the conference site, further publication options are also available, as selected scientific papers will be published in scientific journals.
We also welcome e-presentations, for those who cannot participate in person. And last but not least, the ICODECON wanting to give voice to young scientists has established the Award for best scientific research.
conference site www.icodecon.uop.gr

Follow us on facebook (https://www.facebook.com/icodecon)

On behalf of The Conference Organizing Committee
President
Petropoulos P. Dimitrios, Assoc. Prof. University of Peloponnese – Greece
Vice President
Kyriazopoulos Georgios, Assist. Prof. University of Western Macedonia – Greece

International Conference on Applied Economics 2020, (ICOAE 2020), Call for Participation

International Conference on Applied Economics 2020, (ICOAE 2020)
July 2-4, 2020 * Heraklion, Crete, Greece

http://www.i-coae.com

CALL FOR PARTICIPATION
** Deadline for the Submission of Full Papers: 27th April, 2020 **

Sessions and Minisymposia

The organisation of sessions and minisymposia is highly encourage. Colleagues interested in organising a session or minisymposion should contact the organising committee of the conference at icoae@kastoria.teiwm.gr for the submission of their proposal.
Each session’s organiser will be responsible for the selection of papers and the submission of full papers using the stylefile for the conference proceedings. Each session should include at least 4 papers.

Proceedings

ICOAE2020 Proceedings will be published on-line by Springer in the series ’Springer Proceedings in Business and Economics‘ under the title Advances in Longitudinal Data Methods in Applied Economic Research – 2020 International Conference on Applied Economics (ICOAE2020)
There is no maximum number of pages for each article (formatted according to the manuscript guidelines of the conferencebut it is advisable not to exceed fifteen (15) pages. [Latex users please use this link to download the style file]
All articles are accepted after blind refereeing. Upon acceptance authors are required to complete and submit a copyright transfer form. This form will be sent to the corresponding author by email and should be signed and returned within two weeks from the date of acceptance.
Further, selected authors will be invited to submit an extended version of their article for a possible publication in the International Journal of Computational Economics and Econometrics (IJCEE) and South Eastern Europe Journal of Economics (SEEJE)FOR BUDGETING PURPOSES:
http://i-coae.com/?page_id=20

Registration fees

Early registration (payment should be received by 31st May, 2020): €300
Late registration: €400
Students: €200 (payment should be received by 31st May, 2020)
Registration for virtual presentation – early bird:  €200 (payment should be received by 31st May, 2020)
Registration for virtual presentation – late registration (after 31st May, 2019) €300
Special discounts for hotels has been obtained for ICOAE participants.

Host:

Hellenic Open University (HOU) at Archanes

(for information about the University please click here)

Important Dates

http://i-coae.com/?page_id=26

 • Full paper submission (following the manuscript guidelines for Word users or LaTex stylefile): 27nd April, 2020. (submission via Springer OCS: https://ocs.springer.com/ )
 • Notification of successful authors (after peer review): 18th May, 2020
 • Early-bird and student registration: 31st May, 2020
 • Proposals for sessions and minisymposia: 27th April, 2020
 • Submission of abstracts for the poster session: 27th April, 2020

If you have a question about ICOAE, please send an e-mail to: icoae@kastoria.teiwm.gr
Conference Web Site: http://www.i-coae.com/

6th International Conference on Applied Theory, Macro and Empirical Finance AMEF 2020 – Call for Papers

6th International Conference on Applied Theory, Macro and Empirical Finance
AMEF 2020 – April 13-14
University of Macedonia, Thessaloniki, Greece

 Call For Papers

Overview

The Department of Economics of the University of Macedonia organizes the 6th International Conference on Applied Theory, Macro and Empirical Finance (AMEF), which will be held at the Department of Economics, University of Macedonia, Thessaloniki, Greece. The aim is to bring together researchers, young scholars, postdoctoral researchers and PhD students that are working on the areas of Economics and Finance. Selected papers will be included in special issues of the (1) Journal of Economic Asymmetries and (2) Review of Financial Economics. The registration fee is €165 and includes coffee breaks, two lunches and meeting material.

Keynote Speakers

Prof. Harris Dellas, University of Bern
Prof. George Deltas, University of Illinois
Prof. Peter McAdam, European Central Bank
Prof. Thanasis Stengos, University of Guelph

Submission details

Authors wishing to submit a presentation should complete the online application form here, no later than January 31, 2020.
In case you encounter any difficulties using the application form, you may submit an extended abstract (300-500 words) in English, in PDF format, by sending an email to amef@uom.edu.gr. All abstracts should include the title, keywords, JEL classification, authors’ names, affiliation and email address.

Important dates

Abstract submission deadline: January 31, 2020
Notification of acceptance: February 10, 2020
Registration deadline: March 1, 2020

Publication Opportunities

– Journal of Economic Asymmetries
– Review of Financial Economics

Topics

Topics that might include (but are not restricted to) the following areas are also welcome:

– Applied Macroeconomics
– Applied Macroeconomics – CGE
– Applied Macroeconomics – Panel
– Applied Macroeconomics – VAR
– Applied Microeconomics
– Banking
– Education Economics
– Empirical Finance
– Energy Economics
– Experimental Economics
– Growth and Development
– Health Economics
– Industrial Organization
– International Economics
– Labour and Demographics
– Macroeconomics – Theory
– Monetary Economics
– Political Economy
– Public Economics
– Regional Economics
– Time Series and Panel Econometrics

For more information visithttp://amef.uom.gr/

–6th International Conference on Applied Theory, Macro and Empirical Finance
website: http://amef.uom.gr
email: amef@uom.edu.gr

Συμμετοχή του Εργαστηρίου Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης (LAFIM) στο 12th Annual Euromed Academy of Business Conference

12th ANNUAL EUROMED ACADEMY OF BUSINESS CONFERENCE

Το Ερευνητικό Εργαστήριο στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση (LAFIM) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου συμμετείχε και συνδιοργάνωσε το 12TH ANNUAL EUROMED ACADEMY OF BUSINESS (ΕΜΑΒ) CONFERENCE που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 18-20/9/2019. Το θέμα του Συνεδρίου ήταν “Business Management Theories and Practices in a Dynamic Competitive Environment”.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου βραβεύτηκε από τον Εκδοτικό οίκο Emerald ο Διευθυντής του LAFIM Καθηγητής Χρήστος Φλώρος για επιστημονική του δημοσίευση στο Επιστημονικό περιοδικό Journal of Economic Studies.

Συνεργασία ΟΕΕ/ΤΑΚ με Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ)

ΟΕΕΤΑΚ-ΕΛΜΕΠΑ

Συνάντηση πραγματοποίησε η Τοπική Διοίκηση του ΟΕΕ/ΤΑΚ, με τον καθηγητή κ. Χρήστο Φλώρο Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και τον κ. Χρήστο Λεμονάκη Assistant Professor, Management Science and Technology Department του ΕΛΜΕΠΑ, προκειμένου να συζητηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας του φορέα με το νεοσύστατο Πανεπιστήμιο.
Οι κ.κ. Φλώρος και Λεμονάκης ενημέρωσαν τα μέλη της Τ.Δ. για τη λειτουργία του Εργαστηρίου Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ ως επίσημου φορέα υλοποίησης προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς για τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα που προσφέρει το ΕΛΜΕΠΑ.
Συζητήθηκε η έναρξη συνεργασίας με το Εργαστήριο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, καθώς και με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης σε θέματα εκπαίδευσης / πιστοποίησης.
Η Διοίκηση του ΟΕΕ/ΤΑΚ πρότεινε την καθιέρωση ενημερωτικών συναντήσεων με τους φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ προκειμένου να γνωρίσουν το θεσμό του Επιμελητηρίου. Τέλος ο κ. Φλώρος πρότεινε την διεξαγωγή ετήσιου Συνεδρίου Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής που να συνδυάζει Επιστημονικό και Επαγγελματικό περιεχόμενο.

10th International Conference of the Financial Engineering and Banking Society, Chania-Greece, June 4 – 7, 2020

10th International Conference of the Financial Engineering and Banking Society

Chania-Greece, June 4 – 7, 2020

The 10th International Conference of the Financial Engineering and Banking Society (FEBS) is co-organized by the Financial Engineering Laboratory, Technical University of Crete, Greece, the Department of Economics, University of Crete, Greece, and the Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Greece, between June 4-7, 2020.

CONFERENCE VENUE
The Conference will be held at the Conference Center of the Mediterranean Agronomic Institute of Chania, which is located 3km from the center of Chania.

CONFERENCE THEME AND TOPICS
The conference theme is “Stability and Risk in Banking and Financial Markets” and covers related topics including but not limited to

 • Accounting and regulation
 • Asset pricing and portfolio valuation
 • Banking and financial Services
 • Capital structure
 • Corporate finance
 • Corporate governance
 • Economic policies
 • Energy finance
 • Exchange rates
 • Finance and accounting standards
 • Financial markets and market microstructure
 • Financial regulation and supervision
 • Financial stability
 • Financial engineering
 • Innovation and fintech
 • Insurance
 • Mergers and acquisitions
 • Microfinance and economic development
 • Macroprudential policy
 • Monetary policy and central banking
 • Risk management

KEYNOTE SPEAKERS
Rama Cont, University of Oxford, UK
Luigi Guiso, Einaudi Institute for Economics and Finance, Italy
Jean-Charles Rochet, University of Geneva, Switzerland

CONFERENCE CHAIRS
Michalis Doumpos, Technical University of Crete, Greece
Chrysovalantis Gaganis, University of Crete, Greece
Fotios Pasiouras, Montpellier Business School, France

SCIENTIFIC COMMITTEE
Chris ADCOCK, SOAS University of London, UK
Kostas ANDRIOSOPOULOS, ESCP Europe, UK
George BAOURAKIS, Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Greece
Karel BRŮNA, University of Economics Prague, Czech Republic
Barbara CASU, City University of London, UK
Sris CHATTERJEE, Fordham University, USA
Jonathan CROOK, University of Edinburgh, UK
Alex CUKIERMAN, Tel Aviv University, Israel
Manthos DELIS, Montpellier Business School, France
Olivier DE JONGHE, Tillburg University, The Netherlands
Jean DERMINE, INSEAD, France
Franco FIORDELISI, University of Rome III, Italy
Bill FRANCIS, Rensselaer Polytechnic Institute, USA
Emilios GALARIOTIS, Audencia Business School, France
Christophe GERMAIN, Audencia Business School, France
Claudia GIRARDONE, University of Essex, UK
Francisco GONZÁLEZ RODRÍGUEZ, University of Oviedo, Spain
Dimitrios GOUNOPOULOS, University of Bath, UK
Kose JOHN, New York University, USA
Iftekhar HASAN, Fordham University, USA
Elena KALOTYCHOU, Cyprus University of Technology, Cyrpus
Manolis KAVUSSANOS, Athens University of Economics and Business, Greece
Kyriaki KOSMIDOU, Aristotle University of Thessaloniki, Greece
Dimitrios KOUSENIDIS, Aristotle University of Thessaloniki, Greece
Simon KWAN, Federal Reserve Bank of San Francisco, USA
George LELEDAKIS, Athens University of Economics & Business, Greece
Ana LOZANO-VIVAS, University of Malaga, Spain
Panagiota MAKRYCHORITI, Birkbeck, University of London, UK
Nadia MASSOUD, Melbourne Business School, Australia
Loretta MESTER, Federal Reserve Bank of Cleveland, USA
Philip MOLYNEUX, University of Sharjah, UAE
Andrea RESTI, Bocconi University, Italy
Spyros SPYROU, Athens University of Economics & Business, Greece
Benjamin M. TABAK, FGV/EPPG, Brazil
Sailesh TANNA, Coventry University, UK
Amine TARAZI, University of Limoges, France
David TRIPE, Massey University, New Zealand
Alexia VENTOURI, King’s College London, UK
Paul WACHTEL, New York University, USA
Jon WILLIAMS, Bangor University, UK
John WILSON, University of St Andrews, UK
Eliza WU, The University of Sydney, Australia
Constantin ZOPOUNIDIS, Technical University of Crete, Greece

PUBLICATION OPPORTUNITIES
Selected high quality papers presented at the 2020 FEBS conference will be invited for submission to a special issue that will be published by the Journal of Financial Stability (JFS). The papers must fall within the scope of JFS, that is to provide a forum for rigorous theoretical and empirical macro and micro economic and financial analysis of the causes, management, resolution and preventions of financial crises. All the submissions will be subject to the standard JFS review process.

PAPER SUBMISSION 
Papers must be submitted via the online submission system https://febs2020.eventsadmin.com until January 15, 2020. The criteria for selecting papers for the program include the nature of the research topic, the economic implications of the research, and the academic quality of the research design.

CONFERENCE FEES
The registration fee for the participants includes registration materials, lunches, coffee breaks, and the welcome cocktail.
Academics and presenters:

 • Early registration (up to March 15, 2020): €400
 • Late registration (March 16 – April 15, 2020): €480

Ph.D. students:

 • Early registration (up to March 15, 2020): €300
 • Late registration (March 16 – April 15, 2020): €360

Professionals:

 • Early registration (up to March 15, 2020): €500
 • Late registration (March 16 – April 15, 2020): €600

Guests:

 • Early registration (up to March 15, 2020): €200
 • Late registration (March 16 – April 15, 2020): €240

Social events: 

 • Gala dinner: €60
 • Excursion: TBA

SOCIAL PROGRAM
June 4, 2020: Welcome cocktail
June 5, 2020: Gala dinner
June 7, 2020: Excursion

CONFERENCE WEB AND E-MAIL
https://www.febsociety.org/febs2020
febs2020@febsociety.org

Ερωτηματολόγιο προς τους απόφοιτους του Τμήματος 2013-2019

Σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ (πρώην ΤΕΙ Κρήτης) εκπονεί έρευνα για την επαγγελματική διαδρομή και τις δυνατότητες απασχόλησης των αποφοίτων του. Τα συμπεράσματα που θα προκύψουν θα αξιοποιηθούν για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα ακολουθήσουν. Το ερωτηματολόγιο της έρευνας είναι ανώνυμο. Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν, θα χρησιμοποιηθούν μόνο για στατιστικούς λόγους και σε κάθε περίπτωση θα διαφυλαχτεί η ταυτότητα των συμμετεχόντων στην αξιολόγηση. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι απόφοιτοι των ετών 2013-2019 του Τμήματος  να συμπληρώσουν το παρακάτω ερωτηματολόγιο.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

Με εκτίμηση,
Γραμματεία, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, ΕΛΜΕΠΑ

 

18ο Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος (H.F.A.A.)

 

Το 18ο Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος (H.F.A.A.) συνδιοργανώνεται από τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2019 στην Αθήνα.
Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση του ερευνητικού έργου επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στα γνωστικά αντικείμενα της Χρηματοοικονομικής και της Λογιστικής Επιστήμης. Επιπλέον, ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην υποστήριξη και ενθάρρυνση της έρευνας των υποψήφιων διδακτόρων με την ύπαρξη ειδικής  συνεδρίας (doctoral session), στα πλαίσια των εργασιών του Συνεδρίου.
Σας προσκαλούμε να υποβάλετε τις ερευνητικές σας εργασίες που θα πρέπει:

 • να είναι πρωτότυπες,
 • να είναι γραμμένες στα ελληνικά ή στα αγγλικά,
 • να μην υπερβαίνουν τις 30 σελίδες, συνολικά, μαζί με τους Πίνακες και τα Διαγράμματα,
 • να συνοδεύονται από μια περίληψη (abstract) που να μην υπερβαίνει τις 150 λέξεις,
 • να περιλαμβάνουν στην πρώτη σελίδα τα εξής:
 1. Τίτλο
 2. Ονοματεπώνυμο και φορέα εργασίας (affiliation) του συγγραφέα
 3. Τα πλήρη στοιχεία του συγγραφέα επικοινωνίας

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ολοκληρωμένων ερευνητικών εργασιών είναι η 15η Οκτωβρίου 2019.  Παράκληση, να μην αποστέλλονται απλές περιλήψεις. Οι εργασίες πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή στην διεύθυνση: info@hfaa.gr (θέμα μηνύματος: HFAA 2019).

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με το Συνέδριο και τη διαδικασία αποστολής ερευνητικών εργασιών, παρακαλούμε να  απευθυνθείτε στην δικτυακή διεύθυνση:

Ερευνητική πρόταση στα πλαίσια της πράξης «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές – κύκλος Β’»

Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα της διαδικασίας προεπιλογής ερευνητικών προτάσεων που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της Πράξης:  «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές – κύκλος Β’», η ερευνητική πρόταση με τίτλο “Ελαχιστοποίηση μετάδοσης του συστημικού τραπεζικού κινδύνου μέσα από αυτόματους μηχανισμούς βραχυπρόθεσμης παρέμβασης. Μια μελέτη για το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τα capital controls” που κατέθεσε ερευνητική ομάδα του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ σε συνεργασία με τον Καθηγητή του Τμήματος μας Χρήστο Φλώρο προκρίθηκε για χρηματοδότηση.

Πρόσκληση συμμετοχής στο emphasis με θέμα “Future of Retail” μέχρι 15/6 | Cardlink & Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στο emphasis

Έχεις την ιδέα που θα φέρει την επανάσταση στον κλάδο των ηλεκτρονικών συναλλαγών και του Retail;

Τότε δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή στο πρόγραμμα emphasis με θέμα το “Future of Retail”!

To emphasis είναι πρωτοβουλία της Cardlink και υλοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για τον ψηφιακό «επιταχυντή» καινοτόμων ιδεών, που θα βοηθήσουν τον κλάδο των ηλεκτρονικών συναλλαγών και του Retail να εκσυγχρονιστεί και θα εξελίξουν το Customer Experience.Το πρόγραμμα καλεί επιχειρηματικές ομάδες να υποβάλουν την πρότασή τους στις παρακάτω θεματικές ενότητες:
 • Business Analytics
 • Customer Experience
 • Payments/Added Value Services
 • Retail Modernization
Οι ομάδες που θα προκριθούν θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν σημαντικά οφέλη όπως υποστήριξη από την Cardlink για την υλοποίηση του προϊόντος/υπηρεσίας και την αξιοποίησή του σε πραγματικό περιβάλλον, αλλά και χρηματικά βραβεία.
To emphasis δέχεται αιτήσεις μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2019 εδώ.  Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ανοικτή και δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να βρεις εδώ.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία παρακαλούμε επικοινώνησε με το Κέντρο ACEin στο τηλέφωνο 210 8203827 ή στο e-mail acein@aueb.gr.

Διάλεξη με θέμα “Προοπτικές Ένωσης της Ευρωπαϊκής Κεφαλαιαγοράς”

Tην Τρίτη 14 Μαΐου 2019 και ώρα 11:00-12:00, στην αίθουσα 103, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα “Προοπτικές Ένωσης της Ευρωπαϊκής Κεφαλαιαγοράς” από την Δρα Ewa Feder-Sempach του Πανεπιστημίου του Łódź (Πολωνία). Η διάλεξη θα γίνει στην Αγγλική γλώσσα.
Το θέμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και η παρουσία όλων, σε εκδηλώσεις όπως η παραπάνω, θα πρέπει να είναι αυτονόητη.

Διάκριση για τον Καθηγητή Χρ. Φλώρο

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του RePEc/IDEAS, ο Καθηγητής του Τμήματος Δρ. Χρήστος Φλώρος διακρίνεται στις παρακάτω κατατάξεις Οικονομολόγων:

Top 10% Authors:
https://ideas.repec.org/top/top.person.all10.html

Top 12.5% authors in Europe:
https://ideas.repec.org/top/top.europe.html#authors

Top 25% Institutions and Economists in Greece:
https://ideas.repec.org/top/top.greece.html#authors

16th ICESALM 2019 – International Conference on Enterprise, Systems, Accounting, Logistics & Management

International Conference on Enterprise, Systems, Accounting, Logistics & Management

JULY 1-3, 2019, CHANIA, CRETE, GREECE
The 16th ICESALM 2019 Organizing Committee cordially invites contributors from academia and industry from all over the world to submit their original research in the forthcoming conference which will be held in Chania, Greece, during July 1-3, 2019.

http://www.icesal.org/

Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Διευθυντή του Εργαστηρίου Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Διοίκησης (LAFIM)

Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Διευθυντή του «Εργαστηρίου Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης» της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με θητεία τριών ετών (3) από την 01-04-2019 έως 31-08-2022.

Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

17ο Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος (H.F.A.A.)

 

Το 17ο Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος (H.F.A.A.) συνδιοργανώνεται από τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2018 στον Πειραιά.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση του ερευνητικού έργου επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στα γνωστικά αντικείμενα της Χρηματοοικονομικής και της Λογιστικής Επιστήμης. Επιπλέον, ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην υποστήριξη και ενθάρρυνση της έρευνας των υποψήφιων διδακτόρων με την ύπαρξη ειδικής  συνεδρίας (doctoral session), στα πλαίσια των εργασιών του Συνεδρίου.

Σας προσκαλούμε να υποβάλετε τις ερευνητικές σας εργασίες που θα πρέπει:

 

 • να είναι πρωτότυπες,
 • να είναι γραμμένες στα ελληνικά ή στα αγγλικά,
 • να μην υπερβαίνουν τις 30 σελίδες, συνολικά, μαζί με τους Πίνακες και τα Διαγράμματα,
 • να συνοδεύονται από μια περίληψη (abstract) που να μην υπερβαίνει τις 150 λέξεις,
 • να περιλαμβάνουν στην πρώτη σελίδα τα εξής:
 1. Τίτλο
 2. Ονοματεπώνυμο και φορέα εργασίας (affiliation) του συγγραφέα
 3. Τα πλήρη στοιχεία του συγγραφέα επικοινωνίας

 

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ολοκληρωμένων ερευνητικών εργασιών είναι η 10η Νοεμβρίου 2018.  Παράκληση, να μην αποστέλλονται απλές περιλήψεις. Οι εργασίες πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή στην διεύθυνση: info@hfaa.gr (Θέμα Μηνύματος: HFAA 2018).

 

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με το Συνέδριο και τη διαδικασία αποστολής ερευνητικών εργασιών, παρακαλούμε να  απευθυνθείτε στην δικτυακή διεύθυνση:

 

http://www.hfaa.gr

 

9o Συνέδριο Επιστημονικής Εταιρίας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής

9o Συνέδριο Επιστημονικής Εταιρίας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής

21-22 Δεκεμβρίου 2018

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

http://febs2018gr.eventsadmin.com

 

Πρόσκληση

Το 9ο Εθνικό Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής (ΕΕΧΜΤ) αποτελεί πλέον θεσμό όσον αφορά την ανταλλαγή και διακίνηση ιδεών σχετικών με τη χρηματοοικονομική μηχανική και τραπεζική στον Ελληνικό χώρο. Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση νέων ερευνητικών αποτελεσμάτων καθώς και η διάδοση μεθοδολογιών για την ανάλυση και λήψη αποφάσεων στο χώρο της Χρηματοοικονομικής, από τα μέλη της Εταιρείας, αλλά και όποιων άλλων το επιθυμούν.

Τόπος Συνεδρίου

Το συνέδριο θα διοργανωθεί από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και το Εργαστήριο Συμπεριφορικής Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πατησίων 76, Αθήνα).

Προσκεκλημένος Ομιλητής

Ηλίας Τζαβαλής, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Οικονομετρίας, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στρογγυλά Τραπέζια

Στρογγυλό Τραπέζι Ι: Έρευνα-Δημοσιεύσεις: Τάσεις, θέματα και προκλήσεις
Στρογγυλό Τραπέζι ΙΙ: Τάσεις και Προκλήσεις της Ελληνικής Οικονομίας: Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον

Θέματα

Η θεματολογία Συνεδρίου καλύπτει όλο το φάσμα της χρηματοοικονομικής μηχανικής και τραπεζικής. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα θέματα:
• Ανάλυση & διαχείριση κινδύνων τραπεζικών ιδρυμάτων
• Τραπεζική και χρηματοοικονομική διοίκηση
• Διαχείριση ενεργητικού – παθητικού
• Διαχείριση ρευστότητας
• Ανάλυση επίδοσης των τραπεζικών ιδρυμάτων και υποκαταστημάτων
• Διαχείριση ποιότητας στο τραπεζικό χώρο
• Το νέο σύμφωνο της Βασιλείας
• Διεθνής στρατηγική τραπεζικών ιδρυμάτων
• Διεθνής χρηματοοικονομική κρίση
• Εξαγορές & συγχωνεύσεις τραπεζικών ιδρυμάτων
• Τραπεζικές υπηρεσίες
• Αγορές χρήματος και κεφαλαίου
• Εργαλεία εταιρικής χρηματοδότησης
• Επενδυτικές αποφάσεις και κόστος κεφαλαίου
• Χρηματοοικονομική διoίκηση των επιχειρήσεων
• Χρηματοιοκονομικά παράγωγα και αποτίμηση παραγώγων
• Συμπεριφορική Χρηματοοικονομική
• Αγορές ενέργειας και άλλων εμπορευμάτων

Προεδρείο Συνεδρίου

Χρυσοβαλάντης Γαγάνης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Γεώργιος Λελεδάκης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σπύρος Σπύρου, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ανδριανός Τσεκρέκος, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επιστημονική Επιτροπή Συνεδρίου

Αλεξάκης Παναγιώτης (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Ανδριοσόπουλος Kωνσταντίνος (ESCP Europe Business School, UK)
Ανδριοσόπουλος Δημήτριος (University of Strathclyde, UK)
Αντζουλάτος Άγγελος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς)
Βλάμης Πρόδρομος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς)
Βρόντος Ιωάννης (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Γαγάνης Χρυσοβαλάντης (Πανεπιστήμιο Κρήτης)
Γαλαριώτης Αιμίλιος (Audencia Business School, France)
Γεωργούτσος Δημήτριος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Γιαννακόπουλος Αθανάσιος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Γουνόπουλος Δημήτριος (University of Bath, UK)
Δημητράς Αυγουστίνος (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο)
Δότσης Γεώργιος (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Δούμπος Μιχάλης (Πολυτεχνείο Κρήτης)
Δράκος Κωνσταντίνος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Επίσκοπος Αθανάσιος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Ζοπουνίδης Κωνσταντίνος (Πολυτεχνείο Κρήτης)
Θωμαδάκης Σταύρος (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Καβουσανός Εμμανουήλ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Καινούργιος Δημήτριος (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Καλαντώνης Πέτρος (ΤΕΙ Πειραιά)
Καλοτύχου Έλενα (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου)
Κανάς Άγγελος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς)
Κοντονίκας Αλεξανδρος (University of Essex, UK)
Κοσμίδου Κυριακή (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
Κουρέτας Γεώργιος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Κουσενίδης Δημήτριος (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
Κυριαζής Δημήτριος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς)
Λελεδάκης Γεώργιος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Λιβάνης Ευστράτιος (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)
Μαγκώνης Γεώργιος (University of Portsmouth, UK)
Μαματζάκης Εμμανουήλ (University of Sussex, UK)
Μάρκελλος Ραφαήλ (University of East Anglia, UK)
Μυλωνάς Νικόλαος (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Νούλας Αθανάσιος (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)
Ντελής Μάνθος (Montpellier Business School, France)
Παπαδάμου Στέφανος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)
Πασιούρας Φώτιος (Montpellier Business School, France)
Ρομπόλης Λεωνίδας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Σάμιτας Αριστείδης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)
Σαριαννίδης Νικόλαος (TEI Δυτικής Μακεδονίας)
Σκούρας Σπυρίδων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Σπύρου Σπύρος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Σταϊκούρας Σωτήριος (City University, UK)
Σταϊκούρας Χρήστος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Συριόπουλος Κωνσταντίνος (Zayed University, U.A.E.)
Συριόπουλος Θεόδωρος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)
Τζαβαλής Ηλίας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Τραυλός Νικόλαος (University of Surrey, UK)
Τσαγκαράκης Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς)
Τσεκρέκος Ανδριανός (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Τσιριτάκης Εμμανουήλ (Πανεπιστήμιο Πειραιώς)
Τσιώνας Ευθύμιος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Τσοπανάκης Ανδρέας (Cardiff University, UK)
Τσούμας Χρήστος (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο)
Φίλιππας Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς)
Φίλιππας Διονύσιος (ESSCA, France)
Φλωράκης Χρυσόστομος (University of Liverpool, UK)
Φλώρος Χρήστος (ΤΕΙ Κρήτης)
Χαλαμανδάρης Γεώργιος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Χορταρέας Γεώργιος (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Χριστόπουλος Απόστολος (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου

Κωνσταντίνος Βασιλειάδης (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Απόστολος Κατσαφάδος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Κωνσταντίνα Λιώση (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Παναγιώτης Μάζης (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Μαρία Χονδροκούκη (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Γραμματέας Συνεδρίου

Κωνσταντίνος Βασιλειάδης (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), τηλ.: 694 26 40 816, email: febs2018gr@febsociety.org

Υποβολή Εργασιών

Οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά πλήρης άρθρο ή περίληψη της εργασίας τους μέχρι 31/10/2018 στη διεύθυνση http://febs2018gr.eventsadmin.com

Η υποβληθήσα εργασία ή περίληψη μπορεί να είναι γραμμένη στα Ελληνικά ή Αγγλικά, και θα πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία: (1) τίτλο της εργασίας, (2) ονόματα συγγραφέων, ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση, (3) για περιλήψη κείμενο 300 έως 600 λέξεων, στο οποίο θα αναλύονται οι στόχοι της εργασίας, η μεθοδολογία προσέγγισης, οι εφαρμογές και τα σημαντικότερα αποτελέσματα.

Δημοσίευση Εργασιών

Επιλεγμένες εργασίες που θα παρουσιαστούν στη συνάντηση θα δημοσιευθούν ύστερα από κρίση σε ειδικά τεύχη επιστημονικών περιοδικών. Οι εργασίες που θα υποβληθούν για δημοσίευση θα πρέπει να είναι γραμμένες στην Αγγλική γλώσσα.

Δήλωση Συμμετοχής

Το δικαίωμα συμμετοχής στη συνάντηση είναι 150€ (60€ για φοιτητές) και περιλαμβάνει την παρακολούθηση των εργασιών, τη διάθεση έντυπου υλικού, τη συμμετοχή στις επίσημες κοινωνικές εκδηλώσεις, γεύματα, καφέδες κ.α. H πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής και συνεπώς η εγγραφή στο συνέδριο θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://febs2018gr.eventsadmin.com

Επικοινωνία

email: febs2018gr@febsociety.org

Ο Καθηγητής Χρήστος Φλώρος ομιλητής στην Επιστημονική Ημερίδα για το Ελαιόλαδο που διοργάνωσε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης στο Ρέθυμνο

Ο Καθηγητής Χρήστος Φλώρος ήταν ομιλητής στην Επιστημονική Ημερίδα για το Ελαιόλαδο που διοργάνωσε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Άρθρο του Καθηγητή Χρ. Φλώρου (σε συνεργασία με Κ. Ζοπουνίδη, Χ. Λεμονάκη, και Β. Μπάλλα) δημοσιεύθηκε στο Operational Research (Springer)

Το άρθρο του Καθηγητή Χρ. Φλώρου (σε συνεργασία με Κ. Ζοπουνίδη, Χ. Λεμονάκη, και Β. Μπάλλα) με τίτλο “Taxation avoidance in overtrading firms as determinants of board independence (BvD)” δημοσιεύθηκε στο Operational Research (Springer).

Άρθρο του Καθηγητή Χρ. Φλώρου και του Αν. Καθηγητή Ε. Τσουκάτου (σε συνεργασία με Ν. Γρηγοράκη και Χ. Τσαγκάρη) στο Journal of Policy Modeling (Elsevier)

Το άρθρο του Καθηγητή Χρ. Φλώρου και του Αν. Καθηγητή Ε. Τσουκάτου (σε συνεργασία με Ν. Γρηγοράκη και Χ. Τσαγκάρη) με τίτλο “Macroeconomic and financing determinants of out of pocket payments in health care: evidence from selected OECD countries” δημοσιεύθηκε στο Journal of Policy Modeling (Elsevier)

EMRBI KEYNOTE SPEAKERS AND WORKSHOPS – Παράταση υποβολής εργασιών

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράταση προθεσμίας υποβολής ανακοινώσεων για το 11ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο EMRBI (Βαλέττα, 12-14 Σεπτεμβρίου):

EMAB_Conference_2018_Extension Call_for_Papers extented submission date

3rd International Conference in Development and Economics (I.CO.D.ECON)

International Conference in Development and Economics I.CO.D.ECON.

Kalamata – Greece

We are happy to announce the 3rd International Conference of Development and Economy (I.CO.D.ECON.), which is organized by the TEI of Peloponnese (Greece) and co-organized by the University of National and World Economy of Sofia (Bulgaria), the TEI of Western Macedonia (Greece) the University Alexandru Ioan Cuza of Iasi (Romania), the University of Peloponnese (Greece) and the Democritus University of Thrace (Greece).

The conference will be held in Kalamata, Greece from 3-6 May 2018 and is addressed to the International Academic Community, as well as to doctoral students and post-graduate students.
 
Deadline for abstracts submission: 20th of March, papers@icodecon.com
 
The conference will have the following format:

*   Plenary lectures by keynote speakers (only after invitation).

*   Presentation of papers

*   Virtual presentation

*   Special Sessions- Minisymposium
 
Apart from the book of abstracts with ISBN and the on-line publication of full papers on the conference site, further publication options are also available, as selected scientific papers will be published in scientific journals.

We also welcome e-presentations, for those who cannot participate in person.

And last but not least, the ICODECON wanting to give voice to young scientists has established the Award for best scientific research.
 
Conference site: www.icodecon.com

Follow us on facebook: https://www.facebook.com/icodecon

 

 

On behalf of The Conference Organizing Committee President Petropoulos P.

Dimitrios, Assoc. Prof. TEI of Peloponnese – Greece Vice President Kyriazopoulos Georgios, Assist. Prof. TEI of Western Macedonia – Greece

16o Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος (H.F.A.A.)

Ανακοίνωση του Εργ. Λογιστικής και Χρημ/κης Διοίκησης για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Συνέδριο:
Ανακοίνωση του Εργ. Λογιστικής και Χρημ/κης Διοίκησης
Περισσότερες πληροφορίες για το 16o Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος – H.F.A.A. (στα ελληνικά και αγγλικά):
Πρόσκληση υποβολής ερευνητικών εργασιών (Call for Papers)

Deadline Extension: ROME, ITALY, 10TH Annual Academic Conference EMRBI September 2017

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράταση προθεσμίας υποβολής ανακοινώσεων για το 10ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο EMRBI (Ρώμη, 13-15 Σεπτεμβρίου):

10TH Annual Academic Conference EMRBI September 2017, Rome, ITALY

Το ΤΕΙ Κρήτης σκιαγραφεί το προφίλ των καινοτομικών ΜΜΕ της Κρήτης

Η παγκοσμιοποίηση και οι ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές, η «οικονομία της γνώσης», καταστούν την καινοτομική δραστηριότητα ως σημαντικό εφόδιο για την μακροπρόθεσμη επιβίωση και ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Σήμερα, κυρίως λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των εθνικών οικονομιών όπως και της Ελληνικής οικονομίας με ποσοστό άνω του 99.5% των συνολικών επιχειρήσεων, αγωνίζονται για την επιβίωση και την ανάπτυξή τους σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον.  

Η καινοτομία φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο στην κούρσα της ανταγωνιστικότητας, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η επιχειρηματική καινοτομία δίδει τη δυνατότητα στις ίδιες τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, να ενισχύσουν την ανταγωνιστική τους θέση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων αντιλαμβάνεται τα πολλαπλά οφέλη που απορρέουν από τις επενδύσεις σε έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία, δεν έχουν τους κατάλληλους πόρους για προς την κατεύθυνση αυτή. Η Περιφέρεια Κρήτης εμφανίζεται πρωτοστάτης στην καινοτομική δραστηριότητα καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στις Περιφέρειες της χώρας αναφορικά με τις δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) ως ποσοστό του ΑΕΠ της.

Η πρόσφατη μελέτη του Εργαστηρίου Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικής Ευφυίας του ΤΕΙ Κρήτης (διαδραστική απεικόνιση αποτελεσμάτων) με τίτλο: “H καινοτομία ως παράγοντας ανταγωνιστικότητας και επιβίωσης των πολύ μικρών, μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων: η περίπτωση της Κρήτης”, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 1ου Προγράμματος Ενίσχυσης Έρευνας του ΕΛΚΕ ΤΕΙ Κρήτης, είχε ως στόχο τη διερεύνηση της καινοτομικής δραστηριότητας και της συνεισφοράς της στην επιβίωση και την ανάπτυξη των βιομηχανικών επιχειρήσεων της περιφέρειας της Κρήτης. Ενόψει της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, η έρευνα αποσκοπεί στην άντληση ωφέλιμων πληροφοριών για τον προσδιορισμό του προφίλ των ΜΜΕ της Κρήτης συμβάλλοντας στην εμφάνιση των προσδιοριστικών παραγόντων καινοτομίας και ανάπτυξης τους. Επιστημονικός Υπεύθυνος της μελέτης είναι ο Δρ. Ευάγγελος Τσουκάτος και η ερευνητική ομάδα της μελέτης αποτελείται από τον Δρ. Χρήστο Λεμονάκη, κ. Κωνσταντίνο Βασσάκη, Δρ. Θάλεια Ταμπουρατζή και κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου.  

Η καινοτομία είναι απαραίτητη στη σημερινή οικονομία αφού πλέον ανταγωνίζεται κανείς όχι μόνο σε τοπικό ή εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Υπάρχει ανάγκη διαφοροποίησης της στρατηγικής των ΜΜΕ προς την ανάπτυξη συνεργασιών για την αξιοποίηση γνώσης μέσω συνεργασιών με πανεπιστήμια/ερευνητικά κέντρα και άλλες επιχειρήσεις, αύξηση των δαπανών για δραστηριότητες marketing και R&D, απόκτηση εξαγωγικού προσανατολισμού (διαφοροποίηση προϊόντων/υπηρεσιών για να μπορούν είναι ανταγωνιστικά στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον), αξιοποίηση των τεχνολογικών δυνατοτήτων σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Επομένως, οι επιχειρήσεις χρειάζεται να αξιοποιήσουν τους διαθέσιμους τους πόρους προς αυτές τις κατευθύνσεις, ενώ παράλληλα να επιδιώξουν να αξιοποιήσουν όλα τα δυνατά χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχονται τόσο για επιχειρήσεις όσο και σε συμπράξεις με ερευνητικά κέντρα/πανεπιστήμια.

Δείτο το προφίλ των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κρήτη 2012-2014

 

Σεμινάριο: Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ σαν βασικό υποστηρικτικό εργαλείο…

Η Σχολή Δια Βίου Μάθησης του Τ.Ε.Ι. Κρήτης θα υλοποιήσει το πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο:

«Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ»

Ημερομηνίες διεξαγωγής τους σεμιναρίου: Πέμπτη 19/1 έως Κυριακή 22/1

 

 

 

2 Θέσεις Πρακτικής Άσκησης στο Εργαστήριο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης

Το Εργαστήριο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης προσφέρει 2 θέσεις πρακτικής άσκησης σε φοιτητές/τριες του Τµήµατος Λογιστικής και Χρηµατοοικονοµικής που πληρούν τις προϋποθέσεις για έναρξη της πρακτικής τους άσκησης.

Έναρξη πρακτικής 1/10/2016.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων στη Γραμματεία 15/9/2016
Τηλ. Επικοινωνίας 2810.379657

 

Σεμινάριο: «Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Στρατηγικές Εξαγωγικού και Εγχώριου Μάρκετινγκ και δημιουργία Επιχειρηματικού Πλάνου»

Σχολή  Δια Βίου Μάθησης ΤΕΙ Κρήτης:
Σεμινάριο: «Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Στρατηγικές Εξαγωγικού και Εγχώριου Μάρκετινγκ και δημιουργία Επιχειρηματικού Πλάνου» (2ος κύκλος)

Πρόσκληση στο Συνέδριο “Management of Innovative Business, Education & Support systems”

Στα πλαίσια του Συνεδρίου “Management of Innovative Business, Education & Support systems” που θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Ιουνίου 2016 στο ΤΕΙ Κρήτης (Ηράκλειο), ενημερώνουμε:

[α] τους μεταπτυχιακούς φοιτητές μας, τους ερευνητές, τα μέλη ΕΠ και τους εκτάκτους συναδέλφους που θα επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο “Hands-On Computer Assisted Qualitative Data Analysis for Researchers“, να το δηλώσουν στη Γραμματεία της Σχολής (ΣΔΟ) μέχρι 27/5/2016 (στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης του Σεμιναρίου).

[β] τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές μας ότι μπορούν να συμμετέχουν στο παραπάνω Συνέδριο με συμμετοχή 10 € (θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του Συνεδρίου).

[γ] τους μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές μας και τους υποψήφιους διδάκτορες, τους ερευνητές, τα μέλη ΕΠ και τους εκτάκτους συναδέλφους που θα επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν το Συνέδριο να το δηλώσουν στη Γραμματεία της Σχολής (ΣΔΟ) μέχρι 27/5/2016.